Архив

100 думи

Дойде септември, захладня и отново влязохме в поредния политически сезон. И докато политическото говорене набира скорост с поредни декларации, обвинения и намерения, на строителния фронт се задава нещо ново и то е свързано с огромни инвестиции от една от най-богатите петролни държави в света. Икономистите веднага поляризираха мненията си относно смисъла в България да се изгради трасе за Формула 1. Това обаче не трябва да учудва никого, особено когато зад мненията прозират и цветови политически пристрастия.
Но да се наемеш да водиш разговори за едни реално пустеещи 3200 дка, да си наясно, че в близко бъдеще в района на позабравеното след съкращенията в армията военно летище край софийското с. Доброславци ще навлезе тежка механизация, ще заработят няколкостотин строители, си е сериозна отговорност
Още потвърждения в този ред на мисли само от тази седмица?
Днес стартира лот 4 от Ямбол за Карнобат и морето ще се приближи с още 49 километра.
На новата многофункционална спортна зала в столицата проектантите, инженерите и строителите показват различни от обичайните за професията умения.
Меморандум за разбирателство за изпълнението на Програмата за трансгранично сътрудничество за близо 14,2 млн. евро между България и Македония подписаха министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев и македонският му колега - министърът на местното самоуправление Муса Джафери.
Тогава? Май има светлина в тунела...