Архив

Робин Худ


72-годишният режисьор Ридли Скот („Гладиатор”, „Блек Хоук” „Американски гангстер”) явно няма никакво намерение да се пенсионира, защото за пореден път ни предлага изключително амбициозна продукция. Дългоочакваният „Робин Худ” откри прочутия филмов фестивал в Кан преди броени дни. Филмът е петият съвместен проект на Скот с холивудската звезда Ръсел Кроу. Сценарият на лентата, в която блестят имената и на Кейт Бланшет и Марк Стронг, е дело на Бриан Хелгеланд („Реката на тайните", „Мъж под прицел", „Поверително от Ел Ей") и описва зараждането на легендата за Робин Худ.
Действието се развива в края на XII век в Англия. След участие в Третия кръстоносен поход сър Робин от Локсли (Ръсел Кроу) се завръща в селото си и открива, че то е потискано от новия шериф на Нотингам. Използвайки интелекта и военните си умения, благородникът се заема да освободи дома си от тиранията и корупцията в страната, за да възтържествуват щастието и справедливостта. Освен това сър Робин трябва да се бори за любовта за наскоро овдовялата лейди Мериън (Кейт Бланшет), докато води своите разбойници от Шеруудската гора към честност и победа.
Любопитно е, че със своите 45 години Ръсел Кроу е най-старият актьор, който се е превъп-лъщавал в образа на Робин Худ. Първоначално той решил да си пусне дълга коса за ролята, поради което носил перука във филмите „Мрежа от лъжи" и „Правилата на играта". Малко преди началото на снимките обаче решил да се подстриже.
Другите възможни варианти за ролята на Робин Худ били Крисчън Бейл и Сам Райли. Преди да стане ясно, че Кейт Бланшет ще бъде лейди Мариан, пък е спрягана цяла плеяда от звездни актриси - Сиена Милър, Скарлет Йохансон, Емили Блънт, Анджелина Джоли, Зоуи Дешанел, Натали Портман, Рейчъл Уайз, Кейт Уинслет, Никол Кидман, Наоми Уотс, Марион Котияр и Чарлийз Терон.

72-годишният режисьор Ридли Скот („Гладиатор”, „Блек Хоук” „Американски гангстер”) явно няма никакво намерение да се пенсионира, защото за пореден път ни предлага изключително амбициозна продукция. Дългоочакваният „Робин Худ” откри прочутия филмов фестивал в Кан преди броени дни. Филмът е петият съвместен проект на Скот с холивудската звезда Ръсел Кроу. Сценарият на лентата, в която блестят имената и на Кейт Бланшет и Марк Стронг, е дело на Бриан Хелгеланд („Реката на тайните", „Мъж под прицел", „Поверително от Ел Ей") и описва зараждането на легендата за Робин Худ. Действието се развива в края на XII век в Англия. След участие в Третия кръстоносен поход сър Робин от Локсли (Ръсел Кроу) се завръща в селото си и открива, че то е потискано от новия шериф на Нотингам. Използвайки интелекта и военните си умения, благородникът се заема да освободи дома си от тиранията и корупцията в страната, за да възтържествуват щастието и справедливостта. Освен това сър Робин трябва да се бори за любовта за наскоро овдовялата лейди Мериън (Кейт Бланшет), докато води своите разбойници от Шеруудската гора към честност и победа.Любопитно е, че със своите 45 години Ръсел Кроу е най-старият актьор, който се е превъп-лъщавал в образа на Робин Худ. Първоначално той решил да си пусне дълга коса за ролята, поради което носил перука във филмите „Мрежа от лъжи" и „Правилата на играта". Малко преди началото на снимките обаче решил да се подстриже. Другите възможни варианти за ролята на Робин Худ били Крисчън Бейл и Сам Райли. Преди да стане ясно, че Кейт Бланшет ще бъде лейди Мариан, пък е спрягана цяла плеяда от звездни актриси - Сиена Милър, Скарлет Йохансон, Емили Блънт, Анджелина Джоли, Зоуи Дешанел, Натали Портман, Рейчъл Уайз, Кейт Уинслет, Никол Кидман, Наоми Уотс, Марион Котияр и Чарлийз Терон.