Архив

Сбъднати мечти

38 феноменални танцьори, певци, инструменталисти и актьори ще представят уникален спектакъл в Зала 1 на НДК на 1 октомври. Трупата My Dream е съставена от хора с увреждания, но това по никакъв начин не пречи на впечатляващата им програма, която включва вокални, инструментални и хорови изпълнения, латиноамерикански и модерни танци, балет, пекинска опера и поеми на различни езици.
Трупата има зад гърба си над 150 представления в повече от 60 държави в Азия, Европа, Америка, Африка. През 2004 г. с подкрепата на правителството е създаден благотворителен фонд, като със средствата, заделени от представленията, се подпомагат други хора в неравностойно положение. От 2008 дo 2009 г. My Dream изразходва 5,34 милиона йени и 400 000 долара за финансиране на благотворителни проекти за хармония и щастие.
С подкрепата и грижата на цялата общност трупата осъществява мечтата на всички хора с увреждания, създавайки изкуство, което удивява целия свят. Силата на тяхната уникалност и идеологията ги издига в емблема на света и те са обявени за „Посланици на красотата и човечността” от цялата международна общност, за „Звездата на специалното изкуство”, както и за „Образец за 600 милиона хора с увреждания по света” от 6-ата международна асамблея на хората с увреждания.
Билетите за тяхното представление струват между 30 и 80 лева и се разпространяват в мрежата на Eventim и на касата на билетния център на НДК.