Архив

КЗК отхвърли жалбата за последния лот на „Тракия”

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) остави без уважение жалбата на ДЗЗД „Консорциум Приморие – Евроасфалт” срещу избора на изпълнител на строежа на отсечката от магистрала „Тракия” Ямбол - Карнобат. Това съобщи пресцентърът на антимонополния орган. Поръчката на най-дългия и сложен участък от трасето беше спечелена от сдружение „Тракия-IV” с оферта за 174,7 млн. лв. без ДДС. В сдружението влизат „Холдинг Пътища”, софийските „Пътностроителна техника” и „Мостстрой”, монтанската „Пътинженеринг М” видинската „Видапътстрой” и др.
Строителният надзор ще се осъществява от обединението „План инвест - Пловдивинвест – лот 4”, чийто последен обект беше пътен възел Качица край Велико Търново.
КЗК установи, че жалбоподателят е отстранен правилно от процедурата за избор на строител, тъй като не е представил част от необходимите документи. Отстраненият консорциум не е дал доказателства за икономическото и финансовото си състояние, за приходи от договори за строителство, сходни с предмета на обществената поръчка, за последните 3 финансови години не по-малко от 167 млн. лв. без ДДС, както и три години опит в проучване на линейни обекти.
Решението може да се обжалва пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от съобщаването му на страните. Участъкът от Ямбол до Карнобат с дължина от 49 км започна да се строи в началото на този месец и трябва да бъде завършен в началото на 2013 г.