Новини

Инж. Ангел Джоргов, зам.-кмет на София: Ако няма индексация на строителните договори, СО ще обяви нови търгове до две седмици

„Ако няма методика за индексация на вече сключени договори за строителство, до две седмици Столичната община ще обяви нови процедури за избор на изпълнители за текущ ремонт и поддържане (ТРП) на уличната мрежа.“  Това заяви в интервю за в. „Строител“ зам.-кметът на София по „Обществено строителство“ инж. Ангел Джоргов. Той обясни, че вече има подадени предизвестия от някои от фирмите изпълнители за прекратяване на сключените договори за ТРП на пътна инфраструктура през 2019 г. Инж. Джоргов припомни, че територията на столицата е разделена на 7 зони, в които текущият ремонт и поддържането на улиците се извършва от 7 компании. „Много е важно индексацията на цените в строителството да се случи. Повишението е шоково. Законът за обществените поръчки позволява анексиране, но никой не знае как да го направи“, подчерта той.

Зам.-кметът добави, че към настоящия момент нито възложителите, нито изпълнителите могат да прогнозират за цената на строителната продукция.

Интервюто на инж. Ангел Джоргов четете в следващия брой на в. „Строител”.