Тема

Вестник „Строител“ отбеляза 15 години

На тържеството за рождения си ден медията връчи юбилейни плакети и благодарствени грамоти

Емил Христов

Десислава Бакърджиева

На 3 април вестник „Строител“ – официалното издание на Камарата на строителите в България (КСБ), отбеляза своя петнадесети рожден ден с тържество в „София Балкан палас“. Събитието уважиха членове на ръководството на Камарата, председатели на ОП на КСБ, представители на работодателските, синдикалните и браншовите организации, на научната общност. Празникът на в. „Строител“ събра и висшия мениджмънт на водещи строителни компании, партньори и рекламодатели на вестник „Строител”. В тържеството се включиха и представители на администрацията на Камарата, ПР-и на институции, организации и фирми, както и много приятели на екипа на вестника. Домакини бяха инж. Пламен Пергелов, председател на СД на „Вестник Строител“ ЕАД, инж. Любомир Качамаков, зам.-председател на УС на КСБ и председател на ОП София, инж. Благой Козарев, председател на Комисията по професионална етика на КСБ, и прокуристът и главен редактор на в. „Строител“ Ренета Николова.

Гости на събитието бяха председателят на УС на КСБ инж. Илиян Терзиев, зам.-министрите на регионалното развитие и благоустройството Николай Найденов и Ангелина Бонева, зам.-министърът на транспорта и съобщенията Димитър Недялков, Илия Караниколов, член на УС и изп. директор на Българската банка за развитие (ББР), председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Ясен Йорданов*, Йорданка Фандъкова, кмет на София в периода 2009-2023 г., областният управител на Габрово Мария Башева, инж. Лозко Лозев, председател на УС и изп. директор на „Български ВиК холдинг“ ЕАД, инж. Иван Станчев, изп. директор на „Автомагистрали“ ЕАД, представители от двете държавни дружества.

Сред гостите от КСБ бяха зам.-председателите на УС д-р инж. Владимир Вутов, инж. Иван Моллов и инж. Живко Недев, членовете на ИБ и на УС Владимир Кехайов, инж. Любомир Шербетов и инж. Тодор Андонов, членовете на УС инж. Данка Кирилова, инж. Цанка Атанасова, инж. Светослав Борисов, Стоян Цонев, инж. Богомил Петков, който е и член на НС на „Български ВиК холдинг“ ЕАД, Пламен Иванов, който е и председател на ОП Пловдив, инж. Ивелин Лозев, който е и председател на ОП Силистра, председателят на Контролния съвет (КС) на КСБ инж. Христо Димитров, инж. Николай Николов, председател на ОП на КСБ – Бургас, и изп. директор на Фондация „Български строител“, Любомир Пейновски, председател на УС на „Европейски цифров иновационен хъб в сектор строителство“ (ЕЦИХ), както и председател на СД „Строителна квалификация“ ЕАД. На събитието присъстваха и членовете на КС инж. Живко Ангелов, Димитър Живков и Христо Неделчев, изп. директор на Камарата арх. Иван Несторов, инж. Валентин Зарев, председател на секция „Консултантска дейност, проектиране и строителен надзор“ към КСБ, Капка Асенова, финансов директор на КСБ, и Димитър Копаров, директор дирекция „Организационна политика, международна дейност и управление на проекти“ в КСБ, инж. Таня Каменова, член на Комисията за воденето, поддържането и ползването на ЦПРС, както и инж. Иван Бойков, първият изпълнителен директор на КСБ и член на СД на „Вестник Строител“ ЕАД от 2011 до 2018 г.

За празника на изданието на Камарата пристигнаха гости от Областните представителства от цялата страна. Сред тях бяха Асен Соколов, председател на ОП Смолян, инж. Андон Горнаков, председател на ОП Сливен, Пламен Петров, председател на ОП Габрово, Орлин Бишков, председател на ОП Видин, инж. Емилия Митова, председател на ОП Перник, и Красимир Костадинов, председател на ОП Шумен.

Националният клуб на строителите ветерани (НКСВ) бе представен от председателя на УС инж. Виктор Шарков и членовете на УС инж. Ясен Ишев, ген. Борис Анакиев и инж. Стоян Шатов.

Рожденият ден на в. „Строител“ беше уважен и от д-р инж. Димитър Белелиев, председател на КС на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) и на СД на „Централна енергоремонтна база“ ЕАД, инж. Стефан Чайков, председател на УС на Българска браншова камара „Пътища“, Георги Шопов, председател на УС на Националната асоциация на строителните предприемачи, инж. Иоанис Партениотис, вицепрезидент на КТ „Подкрепа“ и председател на Федерация „Строителство, индустрия и водоснабдяване“ – „Подкрепа“, инж. Цветелина Иванова, председател на Федерацията на независимите строителни синдикати към КНСБ, и зам.-председателят на ФНСС Цветелина Бикарска, д-р инж. Христо Грозданов, управител на Института по транспортна инфраструктура, Мая Косева, управител на „Научноизследователски строителен институт – НИСИ“ ЕООД, доц. д-р инж. Лъчезар Хрисчев, зам.-декан по научна и международна дейност в Строителния факултет на УАСГ и председател на УС на Научно-техническия съюз по строителство в България, Марияна Хамънова, член на УС на ЕЦИХ, Мария Накова, ръководител на ЕЦИХ.

Церемонията започна с

кратко представяне на първите стъпки и развитието на изданието на КСБ

от водещия Драгомир Симеонов. След това той покани на сцената за приветствие инж. Пламен Пергелов. „От името на Съвета на директорите и екипа на вестник „Строител“ искам да Ви приветствам с добре дошли и да Ви благодаря, че заедно ще отпразнуваме 15 г. от излизането на първия брой“, обърна се той към гостите. „Не можем да не се гордеем и да не сме удовлетворени от това, което сме постигнали. Тази 15-годишнина ни зарежда с енергия и сили да посрещаме новите предизвикателства, да развиваме и утвърждаваме вестника в печатната и електронната му форма, да бъдем активни в социалните мрежи и да участваме в съвременните комуникации, които непрекъснато се развиват и обогатяват“, заяви инж. Пергелов и добави, че всичко това нямаше да бъде факт без подкрепата на КСБ.

„Камарата непрекъснато подпомага дейността на изданието. Успоредно с това ние получаваме съдействие от държавните и общински институции, от неправителствените организации и сдружения. Не мога да не спомена, че всичко, което постигнахме, се дължи и на активното участие на Областните представителства на КСБ и най-вече на строителните фирми, за които е създадена Камарата и за които излиза този вестник“, изтъкна инж. Пергелов. „Не на последно място искам да спомена екипа на в. „Строител“. Той е малък и сплотен, начело с главния редактор г-жа Ренета Николова. Благодарение на тях в. „Строител“ излиза всяка седмица и най-важното – създава и утвърждава еталон за професионална етика в журналистиката. Искам още веднъж да благодаря на всички, които уважиха годишнината на в. „Строител“. Разчитаме на Вас да развиваме вестника в бъдеще и най-важното – да останем в историята с положителни примери. Вярвам, че с общи усилия ще продължим да бъдем Гласът на българския строител”, завърши инж. Пламен Пергелов и даде думата на инж. Илиян Терзиев.

„Приемете най-искрени поздрави от УС на КСБ и лично от мен по повод 15-годишнината от създаването на в. „Строител“! Много може да се говори за изданието на КСБ, но аз ще бъда кратък, защото искам да Ви благодаря за огромните усилия, които полагате, и за всичко, което вестникът прави за Камарата. Колективът на медията е уникален, главният редактор Ренета Николова винаги и по всяко време е насреща. Продължавайте в същия дух, не спирайте да се развивате и да търсите нови предизвикателства. Вие сте нашият глас и ние не можем без Вас. Убеден съм, че заедно ни предстоят много нови успехи“, каза инж. Терзиев.

Зам.-министър Николай Найденов поднесе поздравления от името на министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков. „Приемете поздравленията ми по повод 15-ата годишнина на вестник „Строител“. Използвам случая да поздравя целия екип на изданието за професионализма, нестихващия устрем и прецизна работа в отразяването на актуалната информация и тенденции в областта на строителството, икономиката и развитието на инфраструктурните проекти у нас. С експертния и изчерпателен поглед върху важните за бранша теми се утвърдихте като партньор на държавните институции, браншовите организации, строителите и всички заинтересовани страни. Продължавайте да бъдете еталон за качествена, обективна и достоверна журналистика. Желая на екипа на в. „Строител“ здраве, творческо вдъхновение и успехи. Честит празник!“, се казва в поздравителния адрес от Андрей Цеков.

От името на Министерството на транспорта и съобщенията приветствие по повод рождения ден отправи зам.-министър Димитър Недялков. „Поздравявам Ви за професионализма, с който вече 15 г. отразявате важните новини в отрасъл „Строителство“, но и не само в този сектор. Във времената на ускорена дигитализация, в които живеем, все по-малко остават печатните издания, а Вие успявате да наложите в. „Строител“ като фактор сред тях. Това е нещо, за което заслужавате адмирации“, подчерта той. Недялков отбеляза, че широките дискусии, които се организират от КСБ и в. „Строител“ по актуални теми от дневния ред на обществото, са много важни и полезни за целия бранш. „Чрез Вас строителната гилдия и всичките Ви читатели имат възможност да следят важните проекти в цялата страна. Убеден съм, че с натрупания опит през изминалите 15 г. ще продължите да поддържате постигнатото високо ниво. Бъдете здрави, вдъхновени и все така успешни“, добави Димитър Недялков.

След него на сцената бе поканен Илия Караниколов. „Благодаря на в. „Строител“ за възможността лично да изкажа благопожелания по случай годишнината от създаването му. Сърдечно Ви поздравявам по повод юбилея на този изключително полезен и четен национален седмичник. Вие се утвърдихте като най-популярното издание в сектор „Строителство“. Вече 15 г. давате достоверна и задълбочена информация, от която се нуждае строителният сектор. Това е истинско постижение за медийната среда, която знаем, че основно е подчинена на рейтинги и печалби. Това е вестникът на българските строители. Всеки петък браншът Ви очаква с голямо нетърпение, защото давате безценна информация по обективен и безпристрастен начин“, сподели Караниколов. „Тук съм, за да Ви кажа и че ББР стои зад българския бизнес. Съвсем наскоро банката навърши 25 г. от създаването си. За това време е успяла да подкрепи над 26 000 компании за над 7,3 млрд. лв. Имаме специални продукти за строителите, с което се надяваме да ги подпомогнем в тяхната дейност. Искрено вярвам в потенциала на българския бизнес. Мисията ни е да бъдем рамо до рамо с Вас по пътя на големия успех“, заяви Караниколов.

„На екипа на „Строител“ и на всички мотивирани и дейни хора в КСБ пожелавам и занапред да бъдат все така успешни и дръзновени. Специално искам да се обърна и към г-жа Ренета Николова, основател и двигател на изданието на КСБ. Поздравявам Ви за отличната работа на ръководения от Вас екип и за страхотния натрупан опит. 15 г. са достойна възраст за една медия. Нека постигнатото Ви носи удовлетвореност и гордост“, посочи в края на изказването си Илия Караниколов.

След това Ренета Николова приветства с добре дошли всички гости на тържеството. „Аз много се вълнувам тази вечер и съм много радостна заради повода, който ни събира. Радостна съм и защото сме тук заедно – съмишленици, сподвижници в едно общо дело. През изминалите 15 години много от хората, които днес са в тази зала, са допринесли изключително много, за да празнуваме този общ рожден ден. Защото сам човек или един екип не може да постигне нещо толкова значимо. Необходими са много хора, които да го подкрепят и да помагат. Затова искам да кажа едно огромно благодаря на всички, които бяха с нас през изминалите 15 г. На всички, които ни подкрепяха и заставаха до в. „Строител“ в хубавите и в трудните моменти“, подчерта Николова. „От името на екипа на вестника благодаря на председателя и членовете на СД, на председателя на УС и членовете на УС, на почетния председател, на областните председатели на Камарата, на Контролния съвет, Комисията за ЦПРС, на изп. директор и администрацията на Камарата, с които работим всеки ден“, каза главният редактор на медията. Тя благодари и на институциите, с които в. „Строител“ си е сътрудничил през целия период. „Благодаря специално и от сърце на нашите рекламодатели, които ни подкрепяха и без които нашето развитие, реализирането на нашите инициативи нямаше как да се случат. Благодаря Ви, че сте с нас и за днешното събитие. Нека още много години сме заедно и да ни предстоят още много хубави поводи за срещи“, завърши Ренета Николова.

Церемонията продължи с връчването на юбилейни плакети и грамоти.

В началото с юбилеен плакет за значимия принос за създаването, развитието и утвърждаването на в. „Строител“ Съветът на директорите и екипът на изданието изразиха своята благодарност и почит към големия строител и визионер, един от основните инициатори и учредители както на Камарата, така и на в. „Строител“ - инж. Симеон Пешов, председател на Управителния съвет на КСБ през 2008 и 2009 г. и почетен председател на Камарата, който за съжаление вече не е сред нас. Плакета получи Бисерка Пешова, съпруга на инж. Симеон Пешов.

„Приемам този плакет с голяма гордост и много тъга, но Симеон го заслужава. Спомням си преди 15 г., когато се създаваше вестникът, той с каква радост и с какво вълнение правеше всичко. Искам да благодаря на целия екип на вестника и най-вече на главния редактор Ренета Николова, че днес за пореден път показват своята почит, обич, уважение и благодарност към инж. Симеон Пешов. Сърдечно благодаря за признанието. Пожелавам на всички здраве, много успехи и много бъдещи юбилеи на вестника. Честит празник“, заяви Бисерка Пешова.

За значимия принос за развитието и утвърждаването на вестника на Камарата юбилеен плакет получи председателят на УС на КСБ инж. Илиян Терзиев. Той бе отличен от СД на в. „Строител“ заради подкрепата, която оказва на изданието, и за участията му в многобройните реализирани инициативи в полза на бранша – различните форуми, откритите приемни на вестника, срещите с общините. „За мен е огромна чест, че след инж. Симеон Пешов получавам тази награда. Благодаря Ви! За мен е чест да бъда сред Вас. Гордея се да работя с такива колеги и приятели“, заяви инж. Терзиев.

Екипът на в. „Строител“ е подготвил юбилеен плакет и за инж. Светослав Глосов, почетен председател на КСБ. Той ще му бъде връчен допълнително, тъй като инж. Глосов бе възпрепятстван да се включи в събитието.

На сцената бе поканен зам.-министър Николай Найденов да приеме плакет от името на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. МРРБ е сред най-важните партньори на в. „Строител“, а доброто сътрудничество съответства на годините на вестника – 15, през които медията е работила в добър диалог с институцията. „Искам да благодаря на в. „Строител“. Тази награда е за всички служители, които работят в системата на регионалното развитие и благоустройството. За мен е чест да получа плакета от тяхно име“, посочи Найденов.

Плакет за доброто партньорство получи и Министерството на транспорта и съобщенията, който взе Димитър Недялков. „Сърдечно благодаря за тази изненада. В. „Строител“ е страхотен вестник, една невероятна организация. Пожелавам Ви успех и Ви уверявам, че в лицето на МТС ще продължите да получавате подкрепата, която сте имали до момента. Ще направим всичко възможно всички наши планове в името на България да се сбъднат“, сподели Недялков.

За изданието на Камарата дейността на Агенция „Пътна инфраструктура“ е от важно значение. Сътрудничеството на вестника и агенцията през годините се развива и води до реализиране на общи инициативи. С благодарност АПИ бе удостоена с плакет от СД на „Вестник Строител“, който бе връчен на председателя на УС инж. Ясен Йорданов. „Благодаря на любезните домакини за плакета. Пожелавам през следващите 15 г. всеки от Вас да има такъв страхотен партньор, какъвто е вестник „Строител“, да отразява пулса на строителния бранш на всички дейни места“, изтъкна той.

С благодарност за доброто партньорство със Столичната община в периода 2009-2023 г. юбилеен плакет бе връчен на Йорданка Фандъкова. В рамките на мандатите й като кмет на София изданието на КСБ провежда редица съвместни срещи и инициативи със СО. Една от най-значимите от тях е ежегодната изложба по повод Деня на строителя, представяща реализираните през годината обекти в столицата. „Доста нетрадиционно е 5 месеца след приключване на мандата да се сети някой за някого в днешно време, така че от сърце благодаря за вниманието и поканата. Бих искала много сърдечно да поздравя Съвета на директорите и целия екип на в. „Строител“ за 15-ата годишнина. Присъединявам се към всичко, което беше казано до момента за изданието на КСБ. Невероятен екип. За мен Рени винаги е била голямо вдъхновение, предполагам не само за мен, но и за всички тук. Надявам се невероятната инициатива между КСБ, в. „Строител“ и Столичната община – ежегодната изложба за Деня на строителя, да продължи. Защото всяка година има какво да се покаже. Нека градът ни продължи да се развива. Днес празнуваме и 145 г. от обявяването на София за столица. Честит празник и на пътните строители. Пожелавам на всички здраве и много нови успехи“, каза Йорданка Фандъкова.

Плакетите бяха връчени от инж. Пламен Пергелов, инж. Благой Козарев, инж. Любомир Качамаков и Ренета Николова. „Много хубави думи се казаха за в. „Строител“. Коментираха се успехите на вестника, споменаха се и трудните времена за изданието. Наистина имаше тежки моменти, но вестникът успешно премина през тях. Това не стана случайно. Благодарение на Рени Николова и целия екип „Строител“ продължава да е успешен. Медията съумява системно да се реформира, адаптира, да се модернизира, така че да е винаги с духа на времето и да е това, което искат и очакват читателите. Благодаря на всички Вас. Благодаря ти Рени“, каза инж. Благой Козарев от сцената.

„Изключително се радвам, че сме тук заедно – всеки един от Вас допринася с нещо за успеха на вестника, но както многократно се каза, той нямаше да е това без главния редактор Ренета Николова. Благодарим ти, Рени. Надявам се след още 5 г. на 20-годишнината да празнуваме пак по подобен начин“, изтъкна инж. Любомир Качамаков пред гостите.

След институционалните отличия в. „Строител“ връчи юбилейни плакети на личности, организации и компании, които със своя авторитет, принципни позиции, категорична подкрепа и безрезервно партньорство през годините са оказали значим принос за развитието и утвърждаването на изданието на КСБ. Първият от плакетите бе за д-р инж. Владимир Вутов, зам.-председател на УС на КСБ и председател на СД на „Геострой“ АД. От самото създаване на изданието д-р инж. Владимир Вутов допринася за развитието и утвърждаването на вестника на Камарата, а „Геострой“ АД подкрепя инициативите на изданието, издателската му дейност, провеждането на събития, за което екипът на вестника бе подготвил и специална благодарствена грамота. За всички рекламодатели екипът на в. „Строител“ също подготви специални благодарствени грамоти. Тези, които бяха възпрепятствани да присъстват на събитието, ще получат плакетите и грамотите си допълнително.

В края на официалната част инж. Илиян Терзиев, Съветът на директорите и целият екип на в. „Строител“ разрязаха празничната торта и си пожелаха здраве, много нови успехи и още много години да празнуват заедно рождения ден на най-доброто браншово издание.

За настроението на гостите се погрижиха звездата от „Гласът на България“ Георги Костадинов и Елена Кокорска. Кулминацията на вечерта бе с любимата на екипа на вестник „Строител“ група „Акага“.


Юбилеен плакет за д-р инж. Владимир Вутов, зам.-председател на УС на КСБ и председател на СД на „Геострой“ АД, и благодарствена грамота за „Геострой“ АД

Д-р инж. Владимир Вутов: Продължавайте така още дълги години

Благодаря на екипа на в. „Строител“ и на главния редактор Ренета Николова. За мен това е вестникът на бранша и на строителите. В. „Строител“ е пример за други браншови издания. Продължавайте така още дълги години.


За празника вестник „Строител“ получи подарък - уникат по специална поръчка на проф. дтн инж. Цоло Вутов, управител на „Геотехмин“ ООД - бронзова пластика „Българка“ с автор Любомир Зографов. Пластиката е поставена върху скален образец от рудодобивен комплекс „Елаците“.


Юбилеен плакет за „Главболгарстрой Холдинг“ АД

Инж. Светослав Любомиров, член на НС на „Главболгарстрой Холдинг“ АД и изп. директор на „Главболгарстрой Интернешънъл“ АД: Вие се утвърдихте като медията на бранша, като Гласа на българския строител

Честит празник на екипа на в. „Строител“! За изминалите 15 години винаги сте били до Камарата, до нас, строителите. Вие се утвърдихте като медията на бранша, като Гласа на българския строител. Вестник „Строител“ дава трибуна и гласност на проблемите, които съпътстват нашата дейност. Пожелавам Ви да сте все така всеотдайни и да помагате за общото благо!


Юбилеен плакет за Владимир Кехайов, член на ИБ и УС на КСБ, почетен председател на ОП на КСБ – Смолян

Владимир Кехайов: Надявам се да запазим постоянния контакт между нас

Искам да благодаря на целия екип на в. „Строител“. Пожелавам Ви да бъдете все така земни – ние в Родопите така казваме. Надявам се да запазим постоянния контакт между нас. Продължавайте да показвате това, което съграждаме и оставяме след нас. Успех и до нови срещи! Честит празник на всички колеги!


Юбилеен плакет за инж. Любомир Шербетов, член ИБ и УС на КСБ

Инж. Любомир Шербетов: За мен е чест да получа този юбилеен плакет

Изключително съм благодарен за оценката от ръководството на в. „Строител“. За мен е чест да получа този юбилеен плакет. През тези 15 г. изданието е отразявало непрекъснато дейността на Областното представителство и на строителните фирми във Велико Търново. Един цял брой на в. „Строител“ би събрал само частица от съвместната ни работа. Понеже бях провокиран от инж. Пергелов, който каза, че екипът се труди неуморно по всяко време на денонощието, а това значи, че той се изморява, ще връча на Ренета Николова ваучер за моя хотел в Елена. На него няма дата, няма срок, няма година, затова ползвайте го, направете си team building, когато на Вас Ви е удобно. Ще се радвам да бъда поканен и аз като Ваш приятел на подобно събитие.


Юбилеен плакет за Любомир Пейновски, председател на „Европейски цифров иновационен хъб в сектор строителство“ и на СД на „Строителна квалификация“ ЕАД

Любомир Пейновски: Изданието на КСБ стана държавен вестник в сектор „Строителство“

Това са любимите ми рождени дни, на които рожденикът поднася изненади на гостите си. Благодаря на главния редактор Ренета Николова и на Съвета на директорите на в. „Строител“ – инж.Пергелов, инж. Козарев и инж. Качамаков. Естествено тази награда не е само за мен, а и за екипите на „Строителна квалификация“ ЕАД и ЕЦИХ. Дейността им нямаше да е толкова успешна без подкрепата на ИБ и УС на КСБ, за което благодаря. Специални благодарности на Марияна Хамънова, Мария Накова, Мартина Кръстева и инж. Любка Денева. Нека в. „Строител“ да продължава, както в последните 15 г., да ни информира за новостите, за важните теми за бранша. Изданието на КСБ стана държавен вестник в сектор „Строителство“. Пожелавам много здраве и творчески успехи на малкия, но сплотен екип, който изключително усърдно се труди през изминалите години.


Юбилеен плакет за инж. Николай Николов, председател на ОП на КСБ – Бургас, и изп. директор на Фондация „Български строител“, управител на „Билдникс“ ЕООД

Инж. Николай Николов: Благодарение на в. „Строител“ си сверяваме часовниците за състоянието на бранша у нас

Аз съм част от историята на вестника. Най-голяма заслуга за създаването му има човек, който вече не сред нас – инж. Симеон Пешов, светла му памет. Изборът на Ренета Николова за главен редактор беше отличен. През изминалите години имаше трудни моменти, но с подкрепата на КСБ вестникът стана едно бижу, което се получава не само от всеки строител, но и в министерствата, агенциите, стои и на бюрото на всеки кмет. Благодарение на в. „Строител“ си сверяваме часовниците за състоянието на бранша у нас и правим съпоставка със сектора в световен план. Изданието отразява и международната дейност на КСБ, което е много ценно. Честит празник!


Юбилеен плакет за инж. Христо Димитров, председател на КС на КСБ

Инж. Христо Димитров: Благодаря на в. „Строител“ за признанието

Благодаря на в. „Строител“ за признанието. Трябва да е ясно, че изданието не се утвърди само с подкрепата на Камарата. Имаше много трудни моменти за в. „Строител“, но благодарение на главния редактор Ренета Николова бяха преодолени. Тя успя да убеди всички, че вестникът си заслужава. Благодаря ти, Рени!


Юбилеен плакет за Пламен Иванов, член на УС на КСБ и председател на ОП на КСБ – Пловдив

Пламен Иванов: На изданието на КСБ пожелавам да е все по-пълно с любопитни теми

Аз ще си позволя да наруша стила на говорене в минало време. Искам да призова колегите си освен обекти да произвеждаме и събития, за да затрудняваме в. „Строител“ да ги организира и отразява. Интересен вестник става с интересни събития. Успех на всички колеги, а на изданието на КСБ пожелавам да е все по-пълно с любопитни теми.


Юбилеен плакет за инж. Иван Бойков, първи изп. директор на КСБ и член на СД на в. „Строител“ от 2011 от 2018 г.

Инж. Иван Бойков: Пожелавам на вестника дълголетие и да ме поканите и на 20-ата годишнина

Много история има нашият вестник, много неща, които няма как в толкова кратко време да се споделят. Искам да Ви благодаря за признанието и да пожелая на Съвета на директорите и на екипа на в. „Строител“ много здраве, а на вестника дълголетие и да ме поканите и на 20-ата годишнина.


Юбилеен плакет за Велико Желев, член на ИБ и УС на КСБ в предходния мандат на ръководството на КСБ, председател на СД на „Хидрострой“ АД

Инж. Живко Недев, зам.-председател на УС на КСБ и изп. директор на „Хидрострой“ АД: Бъдете все така успешни!

Благодаря от името на г-н Велико Желев за юбилейния плакет. Пожелавам много здраве на екипа. Бъдете все така успешни!


Юбилеен плакет за инж. Цанка Атанасова, член на УС на КСБ

Инж. Цанка Атанасова: Разстоянието не спира в. „Строител“ да отразява дейността на строителните фирми в Силистра

Този плакет е голяма изненада за мен. Благодаря на Съвета на директорите на в. „Строител“. Силистра е много далеч от София и малко хора посещават града. Разстоянието обаче не спира в. „Строител“ да отразява дейността на строителните фирми в Силистра, особено в последните години. Бъдете здрави и още по-успешни!


Юбилеен плакет плакет за НКСВ и грамота за инж. Виктор Шарков, председател на УС на НКСВ

Инж. Виктор Шарков: Благодаря, че сте глашатаи на Националния клуб на строителите ветерани и на цялата строителна гилдия

Щастлив съм, че съм един от тези, които гласуваха да има в. „Строител“. Това се случи преди 15 години на заседание на УС на КСБ в Габрово. Имаше две предложения – част от ръководството искаше Камарата да създаде свой вестник. Но имаше и група, която винаги беше опонент. В крайна сметка се взе решение за създаване на вестника и КСБ повери изданието на Ренета Николова. Искам да благодаря на главния редактор и на целия екип, че са глашатаи на Националния клуб на строителите ветерани и на цялата строителна гилдия. Да сте живи и здрави!


Юбилеен плакет за инж. Мария Башева, областен управител на Габрово

Инж. Мария Башева: В духа на Уста Кольо Фичето през тези 15 г. вестникът създава мостове – между хора, бизнеси, институции

Благодаря Ви за това отличие, искрено ме изненадахте. Благодаря и за усещането, което ми давате – да се чувствам като част от екипа на КСБ и в. „Строител“. Честит рожден ден! Поздравявам Ви, че в духа на Уста Кольо Фичето през тези 15 г. вестникът създава мостове – между хора, между бизнеси, между институции. Продължавайте в този дух.


Юбилеен плакет за Красимир Стоянов, управител на „HTI България“ ЕООД

Красимир Стоянов: Намирам партньорството ни с в. „Строител“ за повече от достатъчно

Благодаря много за тази награда! Вестник „Строител“ е единствената медия, с която HTI България си партнира, и намирам това за повече от достатъчно.


Юбилеен плакет за инж. Росен Колелиев, управител на „Пътища и мостове“ ЕООД

Инж. Росен Колелиев: Честит празник на в. „Строител“! 

Честит празник на в. „Строител“! Явно и аз тази вечер съм от позицията на изненаданите. Искам да посветя тази награда на желанието на Съвета на директорите на „Строител“ да отразява във вестника и мнението на строителите, което невинаги съвпада с официалната позиция на Камарата.


Юбилеен плакет за инж. Тодор Андонов, член на ИБ и УС на КСБ

Инж. Тодор Андонов: Днес отбелязваме 15 г. писана история на строителния бранш

За мен това е изключително приятна изненада. Голяма чест е да получа награда от в. „Строител“. Когато седнах на масата в залата, в свитъка с първия брой на вестника, който е оставен за всеки гост, намерих думите от колоната на Кан Омуртаг – „Човек и добре да живее, умира и друг се ражда. Нека роденият по-късно, като гледа този надпис, да си спомня за оногова, който го е направил“. Историята познава или поне е чувала за велики цивилизации, които обаче са били неписмени и за тях се знае само по косвени свидетелства на други, които пишат. Думите отлитат, а написаното остава. Тази вечер не е просто празник – 15 г. в. „Строител“. Днес отбелязваме 15 г. писана история на строителния бранш. Забързани в ежедневието си, не си даваме сметка, че творим история и написаното от нас ще остане за бъдещите поколения. Затова искам да благодаря изключително много на главния редактор Ренета Николова и на екипа на в. „Строител“. На всички, които са ангажирани с това да пишем строителната си история. След години някой ще разгръща страниците на в. „Строител“ и ще чете какво се е случвало, какво сме правили и изграждали. Зад всяко добро сътворено дело стоят конкретни хора, които могат да го направят велико, но също и да го провалят. Благодаря Ви, колеги от в. „Строител“!


Юбилеен плакет за д-р ик.н. Николай Иванов, член на КС на КСБ и председател на УС на ББА „Пътна безопасност“, управител на „Юпитер Холдинг“ АД

Инж. Гергана Пиронкова от ББАПБ: Искам да благодаря от името на д-р ик.н. Николай Иванов за оказаната му чест и да пожелая на в. „Строител“ много здраве и още дълги години да бъде Гласът на българския строител.Юбилеен плакет за инж. Таня Каменова, член на Комисията за воденето, поддържането и ползването на ЦПРС

Инж. Таня Каменова: Пожелавам на всички щастие, късмет и успехи в хубавата ни строителна дейност

Благодаря на в. „Строител“ и на главния редактор Ренета Николова за тази хубава изненада! Пожелавам на всички щастие, късмет и успехи в хубавата ни строителна дейност. Всичко съградено от нас остава за следващите поколения.


Юбилеен плакет за Иван Иванов, управител на „Актив билдинг инк” ЕООД

Иван Иванов: Само напред и нагоре!

Сърдечно благодаря за оценката! Може да се говори много за ролята на в. „Строител“, но всички преди мен казаха достатъчно. Благодаря Ви, бъдете живи и здрави и продължавайте да се развивате само напред и нагоре!


Юбилеен плакет плакет за Българска браншова камара „Пътища“

Инж. Стефан Чайков, председател на УС на ББКП: Благодарен съм на в. „Строител“ и на целия му екип за това, че проблемите на пътната инфраструктура винаги са били кауза за тях

Трудно е да бъдеш оригинален, когато толкова много хора са говорили преди теб. Първо искам да благодаря за честта ББК „Пътища“ да бъде удостоена с този плакет. Благодаря от името на целия УС и на всички пътни строители в България, които имам честта да представлявам. Изключително благодарен съм на в. „Строител“ и на целия му екип за това, че проблемите на пътната инфраструктура винаги са били кауза за тях. Сътрудничеството между нас е чистосърдечно и ползотворно. Честит празник на всички!


Юбилеен плакет за Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България

Д-р инж. Димитър Белелиев, председател на КС на КРИБ: От името на Гласа на българския бизнес отправяме поздрав към Гласа на българския строител

За да изглеждаме по-сериозни, излязохме заедно с Ирина Йорданова, директор „Проекти, публични комуникации и КСО на КРИБ“. От името на Гласа на българския бизнес пожелаваме на Гласа на българския строител да сте здрави, успешни, актуални и на 50-ата годишнина отново да ни връчите награда!


Юбилеен плакет за Федерация „Строителство, индустрия и водоснабдяване“ – „Подкрепа“

Инж. Иоанис Партениотис, председател на ФСИВ – „Подкрепа“:  Запазете тийнейджърския си ентусиазъм и творческо вдъхновение

Вестник „Строител“ е Гласът на българския строител и този плакет е голямо признание за Федерацията. Бих искал да благодаря за партньорството, което имаме през всички тези години. Пожелавам на ръководството на изданието и на екипа на в. „Строител“ да продължавате да отразявате с обективизъм и с коректност всичко, което се случва в нашата страна и в строителния бранш. 15 г. са тийнейджърска възраст. Пожелавам Ви в бъдеще да запазите този тийнейджърски ентусиазъм и да имате творческо вдъхновение и просперитет, но най-вече бъдете здрави, защото няма нищо по-важно. Честит празник и всичко най-добро!


Юбилеен плакет за Федерацията на независимите строителни синдикати към КНСБ

Инж. Цветелина Иванова, председател на ФНСС: Вестникът блести, продължавайте да вдъхновявате

За мен и екипа ми този плакет е чест и признание. Благодаря от цялото си сърце. Вестникът блести. Вие наистина сте създали едно бижу и е голямо щастие, че всяка седмица то може да бъде на бюрото ми. Пожелавам Ви да продължавате да вдъхновявате, да успявате, да бъдете все така първи с новините и да има много броеве занапред.


Юбилеен плакет за Университета по архитектура, строителство и геодезия

Доц. д-р инж. Лъчезар Хрисчев, зам.-декан по научна и международна дейност в Строителния факултет на УАСГ: Вестникът е своеобразен мост между академичните среди и строителния бизнес

От името на ректорското ръководство на УАСГ, както и от целия академичен състав на университета сърдечно благодарим за оказаната чест. Лично за нас контактите с колегите от в. „Строител“ винаги са били възможност за зареждане с идеи, споделяне на опит. Вестникът е своеобразен мост между академичните среди и строителния бизнес. Убеден съм, че ще продължим да затвърдяваме нашето сътрудничество.


Прокуристът и главен редактор на в. „Строител“ връчи юбилеен плакет по повод 15 години от издаването на първия брой на вестника на Андрей Цеков, министър на регионалното развитие и благоустройството, с благодарност за доброто партньорство през годините на различните позиции, които заема и е заемал в институциите и в ръководството на КСБ, за конструктивния диалог и усилията за подобряване на законодателството, касаещо строително-инвестиционния процес – ЗУТ и ЗОП


В рамките на заседание на Комисията за ВППЦПРС председателят на СД на „Вестник Строител“ ЕАД инж. Пламен Пергелов връчи юбилейни плакети на доц. Георги Линков, председател на Комисията, инж. Валентин Зарев и инж. Венцислав Недялков

Доц. Георги Линков, председател на Комисията за воденето, поддържането и ползването на Централния професионален регистър на строителя

Инж. Валентин Зарев, член на Комисията за ЦПРС, председател на секция „Консултантска дейност, проектиране и строителен надзор“ към КСБ и управител на „Пътинвест инженеринг“ АД

Инж. Венцислав Недялков, член на Комисията за ЦПРС, председател на ОП на КСБ – Плевен, и бивш член на СД на „Вестник Строител“ ЕАД


След заседание на УС и СН на Фондация „Български строител“ инж. Любомир Качамаков, инж. Благой Козарев и Ренета Николова връчиха юбилеен плакет на инж. Розета Маринова - член на Комисията по професионална етика на КСБ и член на УС на Фондация „Български строител“


По събитието работиха: Калин Алексиев, Калоян Станчев, Галя Герасимова, Десислава Бакърджиева, Емил Христов, Ренета Николова. Снимки: Мартин Стоянов, Владимир Ангелов, Павел Продан


Вестник „Строител“ благодари за подкрепата нa „Главболгарстрой Холдинг“ АД, „Хидрострой“ АД, „Геострой“ АД, „Каро Трейдинг“ ООД, „БИАД-С” ООД, „Райкомерс Конструкшън“ ЕАД, „Калистратов Груп“ АД, „Артстрой“ ООД, „Юпитер 05“ ООД, „HTI България“ ООД, „Баумит България“ ЕООД, „Автомагистрали“ ЕАД, „Красстрой“ ООД