Новини

ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 14 ноември 2021 г.

На 22 октомври ръководството на Камарата на строителите в България стартира поредица от срещи с политическите формации, които според социологическите проучвания влизат в 47-ото Народно събрание. На разговорите КСБ запозна партиите с актуалните проблеми в строителния бранш и се информира какво предвиждат  програмите им по  отношение на регионалното развитие и базисната инфраструктура в страната. Камарата постави и въпроса за вижданията на политическите  формации относно подобряването на законодателството, касаещо строително-инвестиционния процес.

В. „Строител“ не само отрази срещите на КСБ, но и даде възможност на партиите, с които Камарата инициира срещи, да представят от страниците на изданието частта от предизборните си програми, касаеща отрасъл „Строителство“. В. „Строител“ изпрати покана за интервю до всички формации, като гарантира равни условия – поставените въпроси да са едни и същи, обемът на публикациите да е еднакъв за всички, интервютата да бъдат публикувани в един и същи брой, като подредбата следва реда на провеждане на срещите. Публикациите са безвъзмездни и в. „Строител“ не получава заплащане за тях. Целта е строителният бранш и всички наши читатели от общините, администрацията, бизнеса, социалните партньори и др. да бъдат информирани максимално обективно и от първо лице за намеренията на партиите, които се очаква да участват в управлението на страната, по отношение на строителството и развитието на регионите в страната. До приключването на броя КСБ разговаря с: „Има такъв народ“ на 22 октомври, „Движение за права и свободи“ – 26 октомври, „Демократична България“ – 29 октомври, Българската социалистическа партия – 3 ноември. Предстоят срещи с ПП „Продължаваме промяната“ и ПП ГЕРБ.

По темата работи екип на в. „Строител“: Емил Христов, Десислава Бакърджиева, Румен Добрев, Галя Герасимова и Ренета Николова.


Д-р инж. Георги Георгиев, координатор на експертната група на ПП „Има такъв народ“ по „Регионално развитие и инфраструктура“:

Най-спешно е довършването на АМ „Хемус“, много е важно да построим и автомагистралите „Струма“ и „Черно море“

Интервюто можете да прочетете - ТУК.


Халил Летифов, зам.-председател на ПП „Движение за права и свободи”:

Развитието на инфраструктурата и свързаността пряко ще се отрази на икономиката

Интервюто можете да прочетете - ТУК.


Ивайло Мирчев, кандидат за депутат от „Демократична България“:

Ще заменим ЗУТ с Кодекс на проектирането и строителството

Интервюто можете да прочетете - ТУК.


Борислав Гуцанов, кандидат за депутат от „БСП за България“:

Коридорът „Север – Юг“ е шансът на България да се върне на транспортната карта на Европа

Интервюто можете да прочетете - ТУК.


Деница Николова, кандидат за депутат от Коалиция ГЕРБ-СДС:

Нашата програма гарантира всяко населено място да има условия за добър живот

Интервюто можете да прочетете - ТУК.