Третата конференция за кохезионната политика ще акцентира върху частните инвестиции

КСБ и председателят на КРР на ЕП Искра Михайлова събират в София топфинансисти и експерти по ПЧП

Прочетена: 69

Ренета Николова

„Ако искаме в бъдеще в България да има инвестиции, ако искаме строителният бранш да се развива успешно, то трябва да направим така, че недостатъчният публичен ресурс да бъде разширен с частни инвестиции“, това заяви в интервю за в. „Строител“ председателят на Комисията за регионално развитие на Европейския парламент Искра Михайлова. Тя проведе работна среща с председателя на УС на КСБ инж. Николай Станков и изп. директор инж. Иван Бойков, на която бяха обсъдени предстоящите съвместни инициативи.

„Разговорът ни беше много интересен, защото е истинско удоволствие да говориш с единомишленици. Обсъдихме предстоящата конференция за бъдещето на кохезионната политика, която заедно ще организираме за трета поредна година в София. Тази година форумът ще бъде насочен основно към възможностите, които предоставят за бранша финансовите инструменти. Как да използваме Фонда за стратегически инвестиции, който предполага и частни инвестиции, или така известния план „Юнкер”, как да привлечем частен капитал, как да балансираме между структурните фондове, които са ни познати, и частните инвестиции, как да използваме колкото се може повече финансови инструменти“, обясни Искра Михайлова.

„Опитваме се да бъдем модерни, искаме да бъдем модерни. Освен това аз много се надявам, че след този форум Камарата на строителите в България ще предложи на европейските институции своето виждане за бъдещата политика на сближаване. И аз с удоволствие ще бъда посредникът, който ще предостави това становище на членове на ЕК, Европейския комитет на регионите, на Европейския икономически и социален комитет, на комисиите в парламента. Мисля, че това ще бъде един прекрасен завършек на конференцията, която подготвяме“, каза още председателят на КРР на ЕП.

Цялото интервю с Искра Михайлова може да намерите поместено в рубриката „Интервю“

Сподели в социалните мрежи

Автор на 09.03.2017. Категория КСБ. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Don`t copy text!
%d блогъра харесват това: