КСБ

КСБ-Кюстендил подкрепи инвестиционно намерение за строителството на балнеокомплекс


КСБ-Кюстендил подкрепя инвестиционното намерение на местната община за изграждане на медико-балнеологичен комплекс „Св. Иван Рилски” и намерението за поемане на общински облигационен заем за финансирането му.
Обществено обсъждане на проекта бе проведено във вторник в община Кюстендил. В залата присъстваха предприемачи, бизнесмени, представители на институции и организации, граждани и журналисти.
Кметът Петър Паунов посочи, че до 10 май в общината ще се приемат мнения и предложения във връзка с инвестиционното намерение за построяването на здравния център.
С мащабното инвестиционно намерение има всички шансове градът под Хисарлъка да се превърне в модерен и предпочитан съвременен курорт на възловото място между София, Скопие (Македония), Ниш (Сърбия) и Гърция.
Проектът „Изграждане, реконструкция и основен ремонт на Медико-балнеологичен комплекс „Св. Иван Рилски" включва: „Център за долекуване, продължително лечение и рехабилитация", „Център за долекуване на инсултно болни" (старото Второ основно училище), хотел „Кюстендил" (бившия „Спорт палас”), „Лечебен плажен и спортен център" и „Рекреационен център”. Участниците в обсъждането имаха възможност да видят предварителните архитектурни проекти на всички три модула. Предварителната стойност на целия проект е около 7 500 000 евро.
Надеждите на областното представителство на КСБ са, че с проекта ще се отвори работа за местните строителни фирми.

КСБ-Кюстендил подкрепя инвестиционното намерение на местната община за изграждане на медико-балнеологичен комплекс „Св. Иван Рилски” и намерението за поемане на общински облигационен заем за финансирането му. Обществено обсъждане на проекта бе проведено във вторник в община Кюстендил. В залата присъстваха предприемачи, бизнесмени, представители на институции и организации, граждани и журналисти.Кметът Петър Паунов посочи, че до 10 май в общината ще се приемат мнения и предложения във връзка с инвестиционното намерение за построяването на здравния център.С мащабното инвестиционно намерение има всички шансове градът под Хисарлъка да се превърне в модерен и предпочитан съвременен курорт на възловото място между София, Скопие (Македония), Ниш (Сърбия) и Гърция. Проектът „Изграждане, реконструкция и основен ремонт на Медико-балнеологичен комплекс „Св. Иван Рилски" включва: „Център за долекуване, продължително лечение и рехабилитация", „Център за долекуване на инсултно болни" (старото Второ основно училище), хотел „Кюстендил" (бившия „Спорт палас”), „Лечебен плажен и спортен център" и „Рекреационен център”. Участниците в обсъждането имаха възможност да видят предварителните архитектурни проекти на всички три модула. Предварителната стойност на целия проект е около 7 500 000 евро. Надеждите на областното представителство на КСБ са, че с проекта ще се отвори работа за местните строителни фирми.