ОП на КСБ – Пазарджик, връчи годишните си награди за постижения в строителството

Прочетена: 58

Анелия Кулинова,
ОП на КСБ –
Пазарджик

За 11-и пореден път Областното представителство на Камарата на строителите в България в Пазарджик (ОП на КСБ – Пазарджик) връчи традиционните си награди за постижения в бранша през 2018 г. в класацията „Строител на годината“, конкурса „Сграда на годината“ и престижния приз „Златната либела“. Официални гости на събитието бяха областният управител на Пазарджик Стефан Мирев, инж. Тодор Калоянов, председател на регионалната колегия на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране (КИИП), Димитър Копаров, директор на дирекция „Организационна политика“ в КСБ, и строителите ветерани Никола Василев, инж. Прасков, инж. Сечков и инж. Михайлов. Домакин на церемонията беше председателят на ОП на КСБ – Пазарджик, инж. Любомир Келчев.

За най-добър строител в област Пазарджик за 2018 г. в Първа група – строежи от високото строителство, прилежащата му инфраструктура, електронни съобщителни мрежи и съоръжения, бе обявен „Артстрой Про“ ООД. Във Втора група – строежи от транспортната инфраструктура, победител е „Еко-Хидро-90“ ООД. В Трета група – строежи от енергийната инфраструктура, отличието взе „Ди Ти Ай“ ООД, а в Четвърта – строежи от благоустройствената инфраструктура, хидротехническото строителство и опазването на околната среда – „Аквамонт“ ООД. Наградите връчи областният управител Стефан Мирев, който поздрави строителите и гостите с настъпващите коледни и новогодишни празници.

През 2018 г. в конкурса „Сграда на годината” заявления за участие подадоха шест фирми за 11 обекта в две категории – „Жилищни и общественообслужващи сгради“ и „Санирани сгради по програми за енергийна ефективност“. В класацията участват здания, изградени от фирми, вписани в ЦПРС, като акцентът е към строителството – целта е да се отличат най-добре изпълнените обекти, качеството на СМР, използването на сертифицирани материали, инсталации и технологии, както и спазването на всеки етап от проекта – архитектурна и конструктивна част, ел. и ВиК инсталации, инфраструктура, озеленяване и др.

Номинираните здания бяха оценени от петчленно жури в състав арх. Кръстьо Танков, главен архитект на община Пазарджик, инж. Евтим Янев, член на УС на КСБ, председателя на ОП на КСБ – Пазарджик, инж. Любомир Келчев, инж. Тодор Калоянов, председател на КИИП – Пазарджик, и арх. Петър Мурджев, представител на регионалната колегия на Камарата на архитектите в България. В категория „Жилищни и общественообслужващи сгради“ бе избрана многофункционална сграда с офиси и магазини на ул. „Иван Вазов“ №1 с възложител „Пимо – СВ” ООД, проектант арх. Валентина Младенова от „Студио Архитектон” и строител „Пимо – СВ” ООД. В категория „Санирани сгради по програми за енергийна ефективност“ бе отличена многофамилна жилищна сграда на ул. „Пана­йот Волов“ №№20, 22, 24 с възложител Сдружение на собствениците „Напредък“ и община Пазарджик, проектант арх. Елица Иванова и строител „Заводски Строежи-ПС-Пазарджик“ ЕАД. В класацията „Сграда на публиката“ поради неправомерни гласове Областният съвет на ОП на КСБ – Пазарджик, реши да анулира вота в „Санирани сгради по програми за енергийна ефективност“. За категория „Жилищни и общественообслужващи сгради“ в продължение на осем дни на сайта на Областното представителство бяха отчетени 3034 гласа.

С 56,2% публиката избра жилищна сграда на ул. „Беласица“ №2 с възложител „Артстрой Про“ ООД, проектант арх. Стефан Гюрджеклиев и строител „Артстрой Про“ ООД. Отличието връчи инж. Любомир Келчев.

Голямата награда „Златната либела“, която е символ на добра строителна практика и успешен мениджмънт, тази година стана притежание на „Артстрой Про“ ООД. Статуетката, прототип на древноегипетска либела, се присъжда всяка година след гласуване между членовете на ОП на КСБ – Пазарджик. Водещи при определяне на номинацията са личните качества на управителя. Той трябва да умее да изгражда и мотивира екипи, да планира стратегически и да реализира положителни финансови резултати.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 27.12.2018. Категория КСБ. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Don`t copy text!
%d блогъра харесват това: