Секция „Високо строителство“ към КСБ избра зам.-председатели

Прочетена: 122

Емил Христов

Секция „Високо строителство“ към Камарата на строителите в България (КСБ) проведе второто си редовно заседание за годината. Срещата се състоя в централния офис на КСБ, като неин домакин беше председателят на структурата инж. Стефан Тотев. За зам.-председатели на секцията бяха избрани инж. Николай Чомаковски, член на Управителния съвет (УС) на КСБ и изп. директор на „Пайп систем“ АД, и Симеон Атанасов от „Си Билд България“ ЕООД. В ръководството на структурата влизат още Владимир Даскалов, управител на „Електрисити“ ЕООД, и Борислава Ценева от „Бо енд Бо проджект“ ООД.

По време на заседанието членовете на секцията приеха и обновен план за работа през 2019 г., който включва организиране на кръгла маса съвместно с УС на КСБ, на която да се поканят всички заинтересовани страни – институции, фирми и инвеститори. Създадени бяха и работни групи за внасяне на предложения към ръководството на Камарата за промяна на Закона за обществени поръчки и Закона за устройство на територията, както и за разработване на наръчник за изпълнение на строително-монтажни работи в частта на високото строителство.

Сред приоритетите на секцията ще бъде и оказване на съдействие на УС на КСБ и Министерството на регионалното развитие и благоустройството относно дейностите по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 12.02.2019. Категория КСБ. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


%d блогъра харесват това: