КСБ и НКИЗ подписаха меморандум за сътрудничество

Организациите ще обменят опит в областта на изграждане и управление на индустриални паркове и привличане на инвестиции

Прочетена: 93

Емил Христов
Ренета Николова

Камарата на строителите в България (КСБ) и „Национална компания индустриални зони“ ЕАД (НКИЗ) подписаха Меморандум за сътрудничество. Документът беше парафиран от председателя на Управителния съвет на КСБ инж. Илиян Терзиев и Антоанета Барес, изп. директор на НКИЗ.

С подписания договор двете страни официално изразиха своето желание за съвместна работа и се обединиха около идеята за създаване на условия за активно развитие на инвестиционния потенциал в България. С меморандума се цели и постигането на интензивна комуникация между КСБ и НКИЗ, обмяна на опит и добри практики с цел изработване на общи позиции.
На подписването на документа присъстваха oще Трифон Трифонов, началник-отдел „Маркетинг и инвестиции“ в НКИЗ, и изп. директор на КСБ инж. Мирослав Мазнев.

„Радвам се, че мога да Ви посрещна за първи път при нас. За да има устойчиво икономическо и социално развитие, е необходимо взаимодействие между местните власти, държавните дружества и браншови организации, заради това аз приветствам подписването на меморандума“, сподели инж. Илиян Терзиев.

Той допълни, че Камарата работи активно с всички представители на изпълнителната, законодателната и местната власт по темите, касаещи сектор „Строителство“. „Наши представители участват в редица комитети за наблюдение на оперативните програми, експертни съвети и работни групи“, каза още председателят на УС на КСБ.

Антоанета Барес изтъкна предимствата на държавните индустриални зони, които привличат българския и чуждестранен бизнес с отлични локации и изградена пътна инфраструктура. Тя подчерта, че в партньорството между КСБ и НКИЗ може да бъдат привличани и други организации, когато обстоятелствата го изискват, при съгласие на двете страни. КСБ и НКИЗ ще обменят опит в областта на изграждане и управление на индустриални паркове и привличане на инвестиции, усъвършенстване на инфраструктурата и икономическата среда.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 19.09.2019. Категория КСБ. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: