ОП на КСБ – Смолян, преизбра Владимир Кехайов за свой председател

Прочетена: 77

Недялка Маргаритова

Общото годишно отчетно-изборно събрание на Областното представителство на Камарата на строителите в България (ОП на КСБ – Смолян) се проведе на 24 септември в залата на РИОСВ – Смолян. Представителите на строителните фирми членове на ОП се събраха, за да разгледат и приемат отчетните документи за работата на председателя и Областния съвет (ОблС) за периода 01.09.2018 – 31.08.2019 г., да изберат ръководни органи на местната структура на КСБ с тригодишен мандат – председател, ОблС и Контролен съвет (КС), както и делегати за Общото събрание на Камарата през ноември в София. Специални гости на събитието бяха инж. Илиян Терзиев, председател на УС на КСБ, и инж. Мирослав Мазнев, изп. директор на Камарата, които в диалог с представителите на местните фирми очертаха основните направления в дейността на ръководството на КСБ, законодателните инициативи и срещи на организацията с институциите. Обсъдени бяха и проблеми от общ за строителството характер. Бе предложена и приета идеята за участие на представители на областните структури на КСБ в Управителния съвет на Камарата в рамките на 51% от неговия състав.

С таен избор и единодушие Общото събрание отново гласува доверие на досегашния председател на ОП Смолян Владимир Кехайов, който получи символичен подарък картина за активността му като обединител на местния строителен сектор в защита на интересите на всички фирми от бранша в региона. „Бъдете водач на гилдията ни и повишавайте нейния авторитет, за да постигнем за родината ни България просперитет“, бе част от пожеланието към картината с известен сюжет от притчата за силата на обединението и сплотеността.

Като сериозно постижение на ОП Смолян беше отчетено значителното увеличение на членската маса от 44 фирми в началото на мандата през 2016 г. на 100 фирми към 24.09.2019 г.

Съпоставени към 105 строителни компании, регистрирани в ЦПРС от Смолянския регион, тази висока степен на представителност на местната структура бе наречена от ръководството на Камарата „модела Смолян”. Разгледана бе и активността на ОП на КСБ – Смолян, в областта на обученията, организирани съвместно със „Строителна квалификация“ ЕАД. През тях са преминали общо 212 служители и работници от строителните фирми към ОП на КСБ – Смолян. Към тази цифра трябва да се добавят резултатите от модерната форма на обучение, по която 3-ма участници в дългосрочното дистанционно обучение за технически ръководители наскоро получиха дипломи, отново в сътрудничество със „Строителна квалификация“ ЕАД, както и двете информационни срещи за представяне на продукцията на общо 4 фирми производители и вносители на строителни продукти.

Събранието избра за членове на Областния съвет Весела Цолова („Дюлгер“ ООД), Кремен Красин („Красин“ ООД), Валентин Кюлхански („ВиК-СТРОЙ“ ЕООД) и Асен Соколов („Артстрой ООД“). В състава на КС за следващия тригодишен период ще бъдат Милко Юруков („Талант-М“ ЕООД), Алеко Келешев („Ай Пи Зет“ ООД) и Венцислав Гиритлиев („Венигаз“ ЕООД). Десет са фирмите делегати на предстоящото Общо събрание в София съгласно принципа за представителност спрямо броя членове – „Ай Пи Зет“ ООД, „Артстрой“ ООД, „Викторио“ ЕООД, „ВиК-СТРОЙ“ ЕООД, „Дюлгер“ ООД, „Красин“ ООД, „Крис-МТ“ ООД, „Ростер“ ООД, „Термо билд“ ООД, „Юнимекс“ ООД.

Като свой приоритет в работата през следващия дванадесетмесечен период събранието прие специализираните обучения в областта на строителството, като бяха направени и конкретни предложения за теми. Бе коментирана и одобрена финансовата рамка на дейността в синхрон с основните функции на ОП на КСБ – Смолян, и предвижданите инициативи.

Владимир Кехайов, председател на ОП на КСБ – Смолян: Ще работя за съхраняване на строителния бранш в региона

Г-н Кехайов, изборът Ви за нов мандат като председател на ОП на КСБ – Смолян, с пълно единодушие е недвусмислена оценка за направеното от Вас през изминалите три години. С какво успяхте да обедините колегите си? Каква е тайната на „модела Смолян”, както бе определен от инж. Терзиев и инж. Мазнев?

Винаги съм се стремял да защитавам интересите на всички строителни фирми от Смолянския регион, без да правя разлика между малки и големи. Това изискват принципите на професионалната етика и колегиалността. За мен браншът е силен, когато сме обединени и заедно се борим с проблемите. Много важен в моята работа е прекият контакт и поддържането на диалог с всеки, който е готов да постави определена тема на дневен ред. Вслушвам се в хората и се опитвам да помогна. Струва ми се, че благодарение и на това имаме толкова висока степен на представителност на Областното представителство на КСБ в Смолян.

Получихте изключително оригинален подарък от колегите си – картина със сюжет, посветен на сплотеността и взаимопомощта. Пожеланията са наистина задължаващи.

Трогнат съм от вниманието на колегите и съм благодарен за оценката. Легендата за снопа съчки е притча с невероятен заряд и смисъл. Тя е особено валидна за нашата организация, в която всеки поотделно ще бъде много уязвим, а заедно можем да направим много.

Какви ще бъдат приоритетите Ви през следващия мандат?

Ще работя за съхраняването на строителния бранш в региона. Приемам това като лична кауза, защото обезлюдяването и разрухата не трябва да бъдат част от бъдещето на Родопа планина.

Разбира се, ОП на КСБ – Смолян, ще положи сериозни усилия в посока обучителни курсове и информационни инициативи, които вече доказаха своята полезност. Заедно със „Строителна квалификация“ ще търсим начини да предоставим на нашите членове качествено обучение и отлични лектори.

Ще продължим и сътрудничеството си със смолянската Професионална гимназия по туризъм и строителство в подкрепа на паралелката „Строителен техник“. Секторът се нуждае от добри специалисти, и то тук, в пределите на нашия регион.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 27.09.2019. Категория КСБ. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: