Инж. Любомир Качамаков беше преизбран за председател на ОП на КСБ – София

Общото събрание издигна кандидатурата на председателя на УС инж. Илиян Терзиев за нов мандат, инж. Благой Козарев бе номиниран за член на КС

Прочетена: 62

Росица Георгиева

Областното представителство на Камарата на строителите в България в София (ОП на КСБ – София) проведе Общо отчетно-изборно събрание. На него присъстваха председателят на УС на КСБ инж. Илиян Терзиев, изп. директор на Камарата инж. Мирослав Мазнев, доц. д-р инж. Георги Линков, председател на Комисията за воденето, поддържането и ползването на ЦПРС, инж. Светослав Глосов, почетен председател на КСБ, инж. Николай Станков, бивш председател на УС, сега експерт в МРРБ, както и членове на местната структура.

Делегатите одобриха отчета на председателя на ОП София инж. Любомир Качамаков, който е и член на УС на КСБ, и вицепрезидент на FIEC, за времето от 1.09.2018 г. до 31.08.2019 г., както и този на Областния съвет. Прието беше и изпълнението на плана за приходи и разходи на структурата за отчетния период. По време на събранието бяха избрани делегатите за Общото събрание на КСБ. Това са „БИАД-С” ЕООД, „Глоса” ЕООД, „Пи Ейч Ай” АД, „Дивелъпър” ЕООД, „Планекс Билд” ООД, „Г и П Инженерингова Група” ООД, „Красстрой” ООД, „Валмекс” ЕООД, „ГБС – Инфраструктурно строителство” АД, „Главболгарстрой” АД, „Радми 90” ООД, „Хидрострой” АД, „Атлас-Балкан” ООД, „Димстрой 5” ЕООД, „Райкомерс Конструкшън” ЕАД, „Бокар” ООД, „К Груп Инфра” АД, „Ин Технолоджи” ООД, „Бо Енд Бо Проджект” ООД, „Ратек” ООД, „Пластон 21” ЕООД, ЕТ „А.Л.В. Виктор Шарков”, „Арни Брадърс” ЕООД, „Ва И Бо” ООД, „Евробилд Груп 2003” ЕООД, „Лионикс” ЕООД, „Нова строителна идея” ЕООД, „Изомат Инженеринг” ЕООД, „Ливтас” ЕООД, „Технобиомед” ЕООД, „Топкап 2016” ЕООД, „Кастро 2” ЕООД, „Деал-Инженеринг” ООД, „ВМГ-Мениджмънт” ООД, „Аква Конструкшън” ЕООД, „Мега Ел” ЕООД, „Мико-Д” ООД, „Радо Олрат” ЕООД, „Тидекс” ЕООД, „Ваклин Груп” ООД, „Интергама” ООД, „Техно строй-България” ООД, „Анрад” ООД, „Филто-С” ООД, „Фронт Сайд” ЕООД, „Теко” АД, „Тифани-ВК” ЕООД, „Астрон” ЕООД, „Гарантстрой Комплект” АД, „Бигла III” ООД, „Болярска Ем” ООД, „Бартер” ЕООД, „Вейл Конструкции” ЕООД, „Бриабилд” ЕООД, „Иберис” ЕООД, „Стройнорм” ЕООД, „Респект Билд” ЕООД, „Вак-02” ООД.

След утвърждаването на делегатите за Общото събрание на Камарата инж. Любомир Качамаков беше преизбран за председател на ОП на КСБ – София, за следващите три години. Присъстващите одобриха състава на Областния съвет на столичната структура. В него са Ивайло Петров – „Атлас-Балкан” ООД, инж. Георги Спиридонов – „Пи Ейч Ай” АД, инж. Лъчезар Цветков – „Валмекс” ЕООД, инж. Петьо Димитров – „Димстрой 5” ЕООД, Красимир Милушев – „Красстрой” ООД, Ивайло Тодоров – „Ливтас” ЕООД. В Контролния съвет на ОП на КСБ – София, влизат акад. Ячко Иванов, председател на Научно-техническия съюз по строителство в България, Захари Попчев – „Ратек” ООД, инж. Антон Маслев – „Хидромат” ООД.

Общото събрание на ОП София номинира настоящия председател на УС на Камарата инж. Илиян Терзиев за следващ мандат. Инж. Благой Козарев, член на ИБ и УС на КСБ, беше издигнат за член на Контролния съвет, а инж. Иван Моллов, Ивайло Петров, инж. Егмонт Якимов, инж. Лъчезар Цветков и инж. Георги Спиридонов бяха предложени за членове на УС на КСБ.
ОП на КСБ – София, гласува и план за дейността за 2020 г., както и план-сметката за следващата година.

Инж. Любомир Качамаков заяви, че Областният съвет на ОП на КСБ – София, ще работи активно за въвеждане на цифровизацията на строителния процес, за да може членовете на структурата да бъдат подготвени за предстоящите промени. „Ще реализираме инициативи за отпадане на некоректните забрани за строителство, въведени със Закона за шума, и за допълнително прецизиране на текстовете, прилагани чрез Наредба 1 на Столичната община, свързани със СМР. Ще продължи сътрудничеството ни с местната власт за намаляване на административната тежест в процедурите, свързани с издаване на документи за строителство”, каза инж. Качамаков.

Той декларира, че като председател на ОП на КСБ – София, ще вземе активно участие в обсъждането и решаването на проблемите на бранша, по които работи ръководството на КСБ. „Заедно ще анализираме съществуващите трудности и ще предлагаме конкретни изменения в Закона за устройство на територията и Закона за обществените поръчки (ЗОП). Ще насочим усилията си за намаляване на административната тежест и в процедурите по ЗОП, като приоритет ще бъде да се приеме използването на данните от ЦПРС директно. Активно ще участвам и в дейностите по евентуални промени в Кодекса за професионална етика на строителя, като ще следя и за прилагането му”, каза още инж. Качамаков.

Председателят на ОП на КСБ – София, подчерта, че най-голямата структура на Камарата ще продължи редовно да организира семинари за членовете си. Планира се те да се състоят 3 или 4 пъти годишно и на тях да се дискутират актуални за бранша теми. „Областното представителство ще има и обучителни форуми за представяне на нови технологии в сферата на строителството и добри практики, които се прилагат на Запад, а не са познати в страната. Ще продължи и инициативата за провеждане на безплатни или на преференциални цени курсове. Това ще се случва заедно със „Строителна квалификация” ЕАД”, добави инж. Любомир Качамаков.

Друг приоритет на ОП София ще е привличането на повече членове на организацията да участват в мероприятията на структурата. Предвижда се и разнообразяване на инициативите на Областното представителство. „Ще работя за разширяване на дейността ни със строителните техникуми и училища в област София, за да се намали липсата на кадри в бранша. Служителите на софийската структура ще продължат да консултират фирмите по въпроси, свързани с вписването в ЦПРС, изпълнението на процедурите, декларирането на производствен опит, оформянето на документи и други. Намерението ми е да се засили ролята на Комисията по професионална етика към ОП на КСБ – София”, завърши инж. Любомир Качамаков.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 10.10.2019. Категория КСБ. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: