КСБ

Откриването на новия офис на ОП-Бургас се превърна в празник

При официалното откриване на новия офис на областното представителство на КСБ - Бургас, председателят инж. Димитър Янакиев посрещна с чаша шампанско председателя на КСБ инж. Симеон Пешов, изпълнителния директор инж. Иван Бойков, зам.-председателя на Управителния съвет Венелин Терзиев, зам.-председателя на Управителния съвет и председател на комисията по регистъра - доц. инж. Георги Линков, членовете на УС и областни председатели от цялата страна. Гости на тържественото събитие бяха и кметът на Бургас Димитър Николов, областният управител Константин Гребенаров и зам.-кметовеДимитър Янакиев благодари за подкрепата на всички колеги от УС, на инж. Пешов и инж. Бойков, и на кмета Николов с думите: „Положихме доста усилия да приведем офиса във вида, в който го виждате, и да покажем, че строителите могат да правят красиви неща и да посрещат достойно своите гости от страната и чужбина. Областното представителство в Бургас с гордост ще бъде домакин и на делови срещи, организирани от общината и областта, за да сподели изключително приятната обстановка в офиса.”
Константин Гребенаров поздрави Камарата за постигнатото, като изрази възхищение от експедитивността и професионализма при избора и оформянето на бургаския офис. Той поднесе икона на св. Димитър на областното представителство и председателя Янакиев с думите: „Нека покровителят на строителите да ви пази. Желая от все сърце успехи на всички браншовици. Следвайте своето призвание.” Гребенаров с усмивка допълни, че областното представителство ще се възползва от поканата на инж. Янакиев, за да ползва красивата зала на офиса.
„За мен е чест като кмет на града да присъствам в този съвременен и комфортен офис на Камарата, на тази добра локация. Качеството на работа на бургаските фирми отговаря на стандарта на придобивката”. С тези думи Димитър Николов поздрави присъстващите членове на КСБ, пожелавайки „успешен старт и попътен вятър. И винаги четете вестник „Строител”, добави един от най-успешните кметове.
Инж. Симеон Пешов определи събитието като „своеобразен празник” за Камарата. Той благодари на всички колеги и приятели за постигнатото и се обърна към присъстващите с думите: „Ако всички заедно, цялата машина - ние, вие - общинските власти, министерствата, заработим малко по-бързо за обявяване на повече търгове по европейските програми, строителите ще излязат по-скоро от кризата”. Пешов отбеляза, че в Бургас има единство между строителите и общината, подчертавайки съвместната дейност между местното представителство на Камарата и общинската администрация. Той пожела на всички браншовици: "Скорошно излизане от кризата, здраве, успех и смело напред!"
УС на КСБ е обсъдил различни оферти и локации при избора на бургаския офис. Единодушният и финален избор обаче е бил в полза на настоящия офис на областното представителство, който се намира в модерна бизнес сграда с отлично местоположение - срещу Пантеона при входа на Морската градина в града. Общата площ на новата за Камарата придобивка е около 300 кв. м. Основните помещения в нея са три – офис на камарата, офис на регистъра и многофункционална заседателна зала за провеждане на делови срещи. Цялостната интериорна реконструкция на офиса е извършена в рамките на две седмици след закупуването му, като обзавеждането е специално подбрано.


Инж. Иван Бойков, изпълнителен директор на КСБ:

Оценявам високо новата придобивка

Оценявам високо новата придобивка на Областно представителство - Бургас. Заедно избирахме сградата, заедно работихме по отношение на обзавеждането в офиса, но разбира се, огромният принос е на колегите от Бургас. Получи се много хубав европейски офис, в който можем да посрещнем всекиго. Искам това да е еталон за цялата Камара в страната. Мисля, че ние все повече и повече се интегрираме като европейска структура.


Николай Николов,  член на УС и на изпълнителното бюро на КСБ:

Осъществихме стара мечта

Бургаският офис на Камарата е стара мечта за строителите. За нас е важно той да бъде представителен, модерен и удобен. Харесваме го много, защото сами го направихме такъв. Намира на най-хубавото място в Бургас - в близост до централната част на града, като едновременно с това до него достига чудесната комуникация на широк булевард. Той ще бъде подходящо място за срещи не само на бургаските строители, но и на целия бранш. Смятам, че в най-подходящия момент намерихме най-подходящия офис, на най-подходящото място.