КСБ

Община Русе и ОП на КСБ – Русе, ще работят заедно по актуалните проблеми в строителството

Областното представителство на Камарата бе домакин на 10-ата открита приемна на в. „Строител“

Емил Христов

Ренета Николова

„За мен е чест и удоволствие да приветствам екипа на вестник „Строител“ с добре дошли в Русе. Откритата приемна е чудесна възможност да поставим заедно актуалните строителни проблеми и да потърсим тяхното решение.“ С тези думи инж. Красимир Атанасов, председател на Областното представителство (ОП) на Камарата на строителите в Русе, откри заедно с прокуриста и главен редактор на в. „Строител“ Ренета Николова десетата изнесена приемна на официалното издание на КСБ, организирана съвместно с местната структура на Камарата. Срещата се проведе в конферентната зала на ОП на КСБ - Русе.

Специални гости на събитието бяха кметът на Русе Пенчо Милков, председателят на УС на Камарата на строителите в България инж. Илиян Терзиев и инж. Благой Козарев, председател на Контролния съвет на КСБ. В срещата се включиха и зам.-кметът на община Русе с ресор „Устройство на територията“ инж. Магдалина Илиева, членовете на Областния съвет на ОП Русе Тихомир Христов („БИЛД“ ЕООД), Милка Трифонова („Проммонт“ ООД) и Петя Русанова („Астра – 8“ ООД), членът на Контролния съвет на местната структура инж. Пламен Тодоров („Трансстрой – Русе“ АД) и представители на фирми от региона.

Досега в. „Строител“ е провел открити изнесени приемни в Смолян, Кърджали, Пазарджик, Пловдив, Варна, Бургас, Габрово, Видин и Ямбол.

Събитието продължи с представяне от инж. Красимир Атанасов на състоянието на сектор „Строителство“ в община Русе. „Активно работим за развитието на нашия регион“, посочи той и подчерта, че ОП Русе полага сериозни усилия за увеличаване броя на своите членове.

„Искам да благодаря на всички и най-вече на екипа на в. „Строител“ за инициативата за това събитие“, каза от своя страна кметът на Русе Пенчо Милков. „Още на Годишната среща на НСОРБ казах какво е за мен вестникът, разказах как той е присъствал в моя живот. Вестник „Строител“ е част от моето развитие като млад специалист, защото освен научната литература, която използвах, изданието даваше информация какво се случва на практика в страната в сферата на строителството. Аз съм го чел и го чета редовно. Още веднъж Ви приветствам за настоящата среща. В мое лице имате бърза връзка и честна комуникация. Няма нещо извън интересите на хората, което да е сред приоритетите ми. На разположение съм по всички въпроси, които стоят пред Вас. Можете да разчитате на моето съдействие“, посочи той.

„Щастлив съм, когато виждам как Областните ни представителства работят съвместно с общината за развитието на региона. КСБ винаги е имала ползотворен диалог с НСОРБ и това се откроява и по време на изнесените приемни на в. „Строител“, каза председателят на УС на КСБ инж. Илиян Терзиев. Той допълни, че сред основните цели на Камарата е да направи сектора по привлекателен за хората и така да спомогне за привличането на работна ръка. „Вярвам, че с общи усилия ще постигнем това“, допълни инж. Терзиев.

„Искам да благодаря на инж. Атанасов за перфектната организация, както и на кмета г-н Пенчо Милков, че се отзова веднага на нашата покана“, заяви Ренета Николова. Главният редактор на в. „Строител“ сподели, че приемните, които изданието провежда, се посрещат изключително добре от Областните представителства и членовете на Камарата на строителите в България. „Стартирахме тази поредица от срещи по инициатива на Съвета на директорите на вестника. Основната цел е да представим по-широко работата на структурите на КСБ, състоянието на строителния сектор по региони, да дадем възможност за презентиране на инвестиционните намерения на местните власти, както и да бъдем платформа за открито и прозрачно поставяне и комуникиране на проблемите, с които се сблъсква браншът по места. Искаме и да подпомагаме подобряването на диалога и разширяването на сътрудничеството между областните структури на Камарата и общинските ръководства и администрации, с които браншът работи“, каза тя. Николова добави, че добрата комуникация е важна за развитието на общините и там, където я има, се вижда резултат, а където липсва, определено се отразява негативно на целия инвестиционен процес. „Бих искала да се обърна към всички членове на ОП Русе и да кажа, че страниците на в. „Строител“ са отворени за Вас да разкажете за проблемите и успехите, за реализираните проекти или за трудностите, които срещат фирмите в об­ласт­та. Ние сме на линия, за да реагираме. От екипа на изданието ще срещнете подкрепа и разбиране“, подчерта тя.

По време на срещата зам.-кметът инж. Магдалина Илиева представи акцентите в капиталовата програма на община Русе за 2022 г. Коментирани бяха темите за законодателството в областта на обществените поръчки, ценообразуването и покачването на цените на материалите, инженеринга и липсата на кадри.

 

Повече за десетата приемната на в. „Строител“ в ОП на КСБ - Русе, четете в следващия брой.

Реклама