КСБ

КСБ и в. „Строител“ организират конференция за бъдещето на строителството

Ключово изказване на форума ще направи еврокомисарят за иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта Мария Габриел

Камарата на строителите в България (КСБ) и вестник „Строител“ организират конференция на тема „Строителството като индустрия на бъдещето – иновации и дигитализация“. Тя ще се проведе на 11 март в „София хотел Балкан“. Началото на събитието ще даде председателят на УС на КСБ инж. Илиян Терзиев. Веднага след него еврокомисарят по иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта Мария Габриел ще направи ключово изказване.

Целта на форума е да бъдат поставени на общественото внимание и публично дискутирани възможностите и перспективите за развитието на строителния бранш в България за периода 2021 – 2027 г., съвременните предизвикателства с фокус върху дигиталната трансформация, необходимостта от внедряване на високотехнологични и иновативни решения с цел повишаване на конкурентоспособността на строителните фирми. По време на събитието ще бъде презентиран Европейският цифров иновационен хъб в сектор „Строителство“, на който КСБ е инициатор, съучредител и координатор.

Поканени за участие са евродепутати, министри, кметове, членове на КСБ, представители на научната общност, НСОРБ, работодателските и синдикалните организации. Конференцията ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки.