Двама кандидати за председател на КСБ

Прочетена: 114

На 24 юни 2010 г. ще се проведе Отчетно-изборно събрание на КСБ. Вестник „Строител” публикува на стр. 8 две от кандидатурите за председател на Камарата, за които е постъпила информация. Кандидатурата на инж. Светослав Глосов е издигната от Областното представителство на КСБ-София, на което той към момента е председател. Подкрепена е официално (с писма с подпис и печат) от 14 областни представителства с над 1200 фирми. Втората кандидатура публикуваме по изричното настояване на инж. Николай Галчев, от чието име в редакцията на вестника на 17 юни 2010 г . се получи предложение от инициативен комитет от 53 фирми, които номинират бизнесмена Петър Христов.


Инж. Светослав Глосов

Издигнат от Областно представителство на КСБ-София. Подкрепен от 14 областни представителства на КСБ с над
1200 фирми

Светослав Апостолов Глосов е роден през 1955 г. в Пловдив. Цялото му семейство работи в областта на строителния бизнес (строителство, проектиране, надзор). Завършил е Икономически техникум в Пловдив през 1974 г. със специалност „Икономика, отчетност и планиране на промишлеността и строителството”. През 1981 г. завършва Висшия институт за архитектура и строителство (ВИАС) – София, специалност „Промишлено и гражданско строителство”.
Има седем специализации в областта на строителството и мениджмънта на строителния бизнес.
Работил е като проектант в „Гражданстройпроект“, в строителното поделение на МВР. Бил е управител на държавната строителна фирма „Проинвекс“. През 1993 г. създава строителната фирма „Биад-С“ за изграждане на жилищни сгради и хотели. Компанията строи в Банско, София и по Черноморието. Инж. Глосов е член на Строителната камара от 1994 г. Като такъв е работил дейно и всеотдайно за нея. Един от учредителите на Камарата на строителите в България, активно участва в работата по промяна на Закона за ДДС, ЗОП и ЗУТ. Бил е член на УС, зам.-председател и понастоящем председател на Областно представителство – София. Активно участва в процеса по възстановяване на средствата, които държавата дължи на строителите. Инж. Глосов е член на Ротари клуб „София-Балкан”, а в периода 2007-2008 г. е бил и негов председател. Дарител, признат от Ротари клуб с диплома от световната организация за многобройните му благотворителни инициативи и спомоществователството му на общественополезни каузи.
Радетел и активно участващ в инициативата за ремонта на къщата музей на Кольо Фичето в гр. Дряново, както и във всички инициативи на КСБ свързани с дарителство. В района на софийското село Вакарел и видинското Въртоп изгражда и дарява две църкви на жителите. Заедно с Ротари клуб е съосновател на баскетболен отбор за хора в инвалидни колички – „София-Балкан”. Говори три езика – английски, немски и руски.
Ловец, риболовец, яхтсмен и водолаз. Семеен, с две деца и двама внуци.Петър Христов

Издигнат от инициативен комитет от 53 фирми

Петър Христов е роден през 1968 г. в Силистра. Завършил е ССВУ „Георги Измирлиев” в град Горна Оряховица, след което Националния военен университет „Васил Левски” във Велико Търново, където се дипломира като инженер. Магистър по финанси в Стопанската академия „Д. А. Ценов”, Свищов. В момента завършва „Право” във великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий”.
Петър Христов има и две специализации – „Енергийна ефективност” и „Анализ и управление на риска”.
Той ръководи група компании, специализирани в различни бизнес сфери – строителство и инвестиции в недвижими имоти, хранително-вкусова промишленост, търговия, консултантски услуги и др.
Член на Конфедерацията на индустриалците и работодателите в България, като участва активно в комитетите „Инвестиционни проекти и инфраструктура”, „Енергетика” и „Европейски политики”. Член е и на консултативния съвет към Министерството на регионалното развитие и благоустройството, както и на Съвета на настоятелите на великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий”. През 2008 г. е удостоен с награда „Велико Търново” за приноса му за развитието и облагородяването на старата столица.
Удостоен е с приз „Достоен българин” в годишната церемония за 2008 г.
на в. „24 часа” и БНТ.
През 2009 г. за първи път в историята си Националното сдружение на общините в Република България връчва приз за дарител и той е за Петър Христов като най-голям общински спомоществовател.Забележка

Във връзка с постъпилото в редакцията на вестника от инж. Николай Галчев искане за публикация от името на инициативен комитет от 17.06. 2010 г. вестник „Строител” заявява, че НЕ НОСИ отговорност за легитимността на декларацията, както и за достоверността на публикуваната информация, тъй като въпреки нашето искане оригинал от учредителния документ с подписи на лицата, официални представители на фирмите, до редакционното приключване на броя не беше представен. Декларацията, предоставена от г-н Галчев, не носи и неговия подпис. Правим тази забележка, тъй като при проверка на редакцията установихме някои факти:

1. Девет от посочените в декларацията като редовни членове на КСБ фирми не са членове на Камарата.

2.  Някои от фирмите не се представляват по регистрация от лицата, посочени в декларацията, на други фирми представляващи лица въобще не са посочени.

3. В разговори по телефона (в. „Строител” разполага със записи) представители на някои от посочените фирми завиха, че учредителна среща въобще не е имало, а учредяването на инициативния комитет се е състояло по телефона?!

4. Част от фирмите при разговорите по телефона помолиха да не ги цитираме, защото „ще им отнемат хляба”.

Настоящата публикация е в нарушение на решението на УС на КСБ в Бургас от заседанието на 3-4 юни
2010 г., с което бе прието в. „Строител” да отразява само официално издигнати от ОП на КСБ кандидатури за председател на Камарата. Публикацията се прави с изричното решение на Съвета на директорите на в. „Строител”.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 18.06.2010. Категория КСБ. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: