Строителите от Смолян с ясна антикризисна визия

Прочетена: 24

По инициатива на областния председател на КСБ в Смолян инж. Албен Родопманов се проведе среща дискусия с представители на държавната и общинската власт и строителната гилдия от региона.
На срещата присъстваха кметове и зам.-кметове на общините Смолян, Златоград, Баните, Борино, Доспат, Чепеларе, Мадан, Девин и Неделино. Активно участие в дискусията взеха областният управител Стефан Стайков, както и народните представители от Смолян Даниела Дариткова, Николай Мелемов, Димчо Михалевски, Ариф Агуш, Елин Андреев. Депутатите защитиха тезата, че инфраструктурата е най-важна за развитието на Смолянска област. Те изразиха категорична готовност да подпомогнат осигуряването на средства за повече проекти по различни програми с европейско и национално финансиране.

Народният представител Николай Мелемов пое ясни ангажименти за ускоряване стартирането на важни за Смолянска област проекти: „Реконструкция на път II-86 Асеновград–Чепеларе”, „Каскада „Горна Арда” и язовир „Пловдивци”, както и новите гранични връзки с Гърция през с. Арда. Депутатът Димчо Михалевски изрази безпокойство около все още забавените разплащания към строителните фирми. Той подчерта, че реконструкцията на пътищата е много важна, имайки предвид известния факт, че Смолянска област е единствената на автомобилни гуми, без железопътен транспорт. Михалевски пое ангажимент за осигуряване на средства за довършване на ВиК мрежата в населените места в Смолян и областта. Народният представител Ариф Агуш настоя да има преференции при осигуряването на работни места, както и данъчни облекчения.
Членовете на ОП на КСБ – Смолян, поискаха при подготовката на процедури по ЗОП да има ясни и коректни критерии и справедливо оценяване. Бяха изтъкнати редица примери на лоши практики от страна на възложителите.
На срещата се дискутира още икономическото състояние на областта и състоянието на строителния отрасъл и реалните антикризисни мерки на всяка една от общините.
От тази седмица Областното представителство на КСБ в Смолян има нов модерен и уютен офис, съобразен със спецификата на работата на сътрудниците и на експертите от звено „Регистър”. Финализирането на сделката по закупуването на офиса стана с участието на изп. директор на КСБ инж. Иван Бойков и областния председател на КСБ инж. Албен Родопманов.

Честита придобивка на колегите!

Сподели в социалните мрежи

Автор на 18.06.2010. Категория КСБ. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: