Улесняват прехода от училище към реалното работно място

Прочетена: 10

Успешно приключи проектът „ПГСА – гр. Пазарджик, и КСБ – за устойчиво партньорство в обучението на строителните специалисти”. В тази инициатива 68 ученици придобиха реални практически знания и умения на строителната площадка. Реализирането на проекта даде практически познания за съвременните методи на работа, за управлението и условията на труд в строителните фирми. Проектът допринесе за подобряване качеството на практическото обучение на учениците в ПГСА – Пазарджик, и за улесняване на прехода от училище към работното място. „Беше изморително – 3 дни в седмицата след учебните часове в училище, но ни беше интересно и полезно!“, заяви Деян Минев, ученик от XII клас; „Така трябва да се провежда учебната практика в XI и XII клас за в бъдеще – на строителния обект. Нека да има повече фирми, които проявяват загриженост към бъдещите строители“, коментира Петьо Вълков, учител в ПГСА; „Приятно е да се работи с млади хора! Нека броят на учениците, за които отговаря един наставник, бъде по-малък – от 3 до 5 ученици” – това е позицията на Валери Козарски от „Артстрой Инвест” ЕООД. Един от най-съществените резултати е натрупването на знания и придобиването на специфични практически умения по професиите „Бояджийски работи”, „Вътрешни ВиК мрежи”, „Сухо строителство” сред учениците. На ползвателите е издаден Европас сертификат, който ще бъде приложение към свидетелството за професионална квалификация – II степен.
Проектът стана възможен благодарение на успешното взаимодействие между ПГСА – Пазарджик, Камарата на строителите в България, КСБ-ОП-Пазарджик, фирмите „Янев-55” ЕООД, „Артстрой Инвест” ЕООД, „Гарси” ООД, „Водно стопанство” ООД и „ВиК” ЕООД, както и на активността и отговорността на учениците ползватели.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 18.06.2010. Категория КСБ. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


%d блогъра харесват това: