КСБ

КСБ връчи строителните „Оскар“-и за 2021 г.

На традиционния Бал по повод Деня на строителя Камарата отбеляза 15 години от създаването си

Камарата на строителите в България (КСБ) връчи отличията на най-добрите компании в сектора за 2021 г. Това стана на традиционния Бал по повод Деня на строителя, на който КСБ отбеляза и 15 години от създаването си. Събитието се проведе на 31 октомври в „София хотел Балкан“. Домакини на церемонията бяха арх. Иван Шишков, министър на регионалното развитие и благоустройството, и председателят на УС на КСБ инж. Илиян Терзиев.

Гостите посрещаха председателят на УС на КСБ инж. Илиян Терзиев и прокуристът и гл. редактор на в. „Строител“ Ренета Николова

Сред официалните гости бяха инж. Коста Стоянов, председател на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление в Народното събрание, Андрей Новаков, евродепутат, Захари Христов, зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството, Иво Иванов, председател на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“, Дончо Барбалов, зам.-кмет на Столичната община по „Финанси и здравеопазване“, проф. Стоян Братоев, изп. директор на „Метрополитен“ ЕАД, Евгений Иванов, изп. директор на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, Мая Косева, управител на „Научноизследователски строителен институт - НИСИ“ ЕООД Силвия Георгиева, изп. директор на Националното сдружение на общините в Република България, инж. Иоанис Партениотис, вицепрезидент на КТ „Подкрепа“ и председател на Федерация „Строителство, индустрия и водоснабдяване „Подкрепа“, инж. Цветелина Иванова, председател на Федерацията на независимите строителни синдикати към КНСБ, и Цветелина Бикарска, зам.-председател на ФНСС. Тържеството събра и ръководството на КСБ, председатели на Областните представителства на браншовата организация и висшия мениджмънт на водещи строителни фирми.

При откриването на церемонията водещият на събитието Драгомир Симеонов покани на сцената министър Иван Шишков и председателя на УС на КСБ инж. Илиян Терзиев за приветствия.

„Уважаеми строители, честит празник и честита 15-годишнина на Камарата на строителите в България! Пожелавам Ви много здраве и творчески успехи, нека имате повече работа и по-малко проблеми с всички инвеститори. Благодаря за възможността да присъствам на Годишния бал на КСБ и да споделя заедно с Вас празника на строителя“, каза арх. Шишков.

„За мен е изключителна чест да бъда домакин на тържествената церемония, която традиционно организираме по повод Деня на строителя. След двугодишно прекъсване заради пандемията искрено се радвам, че отново сме заедно. Още повече, че 2022 г. празникът ни е по-специален – с него отбелязваме и 15-ата годишнина от създаването на Камарата на строителите в България“, заяви инж. Илиян Терзиев. „Няма как отбелязвайки нашата годишнина, да не изразя огромната си благодарност към инж. Симеон Пешов и неговия ключов принос за създаването и утвърждаването на Камарата като една от най-авторитетните браншови организации“, каза инж. Илиян Терзиев. Той посочи, че въпреки трудностите в последната година работещите в сектор „Строителство“ са показали своя неуморен труд и са доказали, че са професионалисти. „Всички ние виждаме прекрасните обекти, които българските строители създават в страната и чужбина. Очакваме да има малко повече желание от страна на всички институции да работим заедно в унисон за развитието на страната“, каза още председателят на УС на КСБ. Той пожела на своите колеги новата 2023 г. да им донесе здраве, поводи за удовлетворение и гордост от постигнатото и обществено признание, каквото българският строител заслужава“.

Поздравителни адреси до КСБ по повод Деня на строителя и 15-ата годишнина на КСБ изпратиха институции, партньорски организации и строителни фирми.

„Благоденствието на обществото ни е невъзможно без съграденото от Вас – плод на Вашите професионални умения и усилия. Използвам възможността да изкажа своята благодарност към Камарата на строителите в България, която продължава да се доказва като надежден и незаменим партньор на държавата и общините. Вие търсите решения и диалог във времена на изпитания и кризи и неизменно отстоявате достойнствата на българския строител“, се казва в поздравителния адрес от държавния глава Румен Радев.

Сред изпратилите поздравителни адреси са: зам. министър-председателят по икономическите политики и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев, министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков, председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Иво Иванов, кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова, председателят на УС и кмет на Велико Търново инж. Даниел Панов и изп. директор на сдружението Силвия Георгиева, инж. Златин Крумов, ген. директор на Национална компания „Железопътна инфраструктура“, председателят и изп. директор на КРИБ Кирил Домусчиев и Евгений Иванов, изп. директор на „Метрополитен“ ЕАД проф. д-р инж. Стоян Братоев, председателят и зам.-председателят на ФНСС инж. Цветелина Иванова и Цветелина Бикарска и много други.

Церемонията продължи с връчването на строителните „Оскар”-и за 2021 г. Победителите са избрани от тричленна комисия на основание декларираната информация от годишните отчети за 2021 г. в електронната система на ЦПРС и по определените показатели за оценка съгласно чл. 3, ал. 2 от Правилника за годишната класация. Неин председател е инж. Христо Димитров, зам.-председател на КСБ, а членове – Валентин Николов, изп. директор на Камарата, и Георги Грънчаров, ръководител звено „Регистър”. Сред критериите за оценка за последната финансова година с най-голяма тежест е „Нетни приходи от продажби“, за който фирмите получават по 15 точки. Следва „Средносписъчен персонал“ с 10 т. и „Дълготрайни материални активи“ – 5 т.

Домакините на събитието инж. Илиян Терзиев и арх. Иван Шишков съвместно връчиха отличията в Първа група – строежи от високо строителство, прилежащата му инфраструктура, електронни съобщителни мрежи и съоръжения в раздел „Големи строители“. Златото получи „Артекс Инженеринг“ АД. Среброто бе за „Геострой“ АД, а бронзът – за „Планекс“ ЕООД.

В раздел „Средни“ първата награда бе за „Техноимпортекспорт” АД. На второ и трето място съответно са „Билдест“ ЕООД и „Юнг Проект“ ООД. При „Малки строители“ златото отиде при „Даскон“ ЕООД, среброто е за „Билди Строй“ ЕООД, а бронзът – за „ПЕГАС МС“ ООД.

Събитието продължи с връчването на призовете във Втора група – строежи от транспортната инфраструктура. „ГБС – Инфраструктурно строителство“ АД получиха златото в раздел „Големи строители“. Среброто бе за „Хидрострой“ АД, а бронзът отиде при „Щрабаг“ ЕАД. В „Средни строители“ най-високото отличие бе за „София Асфалт“ ООД. На второ място са „Тракия-РМ“ ЕООД, а на трето – „Строй Инвест Груп 2“ ЕООД. В раздел „Малки“ златото взе „Пейком България“ ЕООД, среброто – „Пътни настилки“ ЕООД, а бронза – „Викторио“ ЕООД.

Първото място в Трета група – строежи от енергийната инфраструктура, в раздел „Големи“ бе за „Главболгарстрой Интернешънъл“ АД. Втори бяха класирани „Соларпро Холдинг“ АД, а на третото място – „Атоменергоремонт“ АД. Най-високото признание при средните фирми получи „Рувекс“ АД, следвана от „Елми“ ООД и „Инстал Инженеринг СВ“ ООД. В раздел „Малки“ златната награда взе „Протех“ АД. За „Орион 5 Ватрачки и синове“ ООД бе среброто, а бронзът – за „Проксимус Инженеринг“ ЕООД.

Наградени бяха и най-добрите компании в строителния сектор, изпълняващи обекти в Четвърта група – строежи от благоустройствената инфраструктура, хидротехническото строителство и опазването на околната среда. В раздел „Големи“ златото грабна „Райкомерс Конструкшън“ ЕАД. Среброто отиде при „Дитсманн“ АД. Бронза получи „Каро Трейдинг“ ООД. В „Средни строители“ най-високото отличие бе за „Трансстрой Бургас“ АД. На второ място е „Ивкомплект“ ЕООД, а на трето – „Проектстрой – Петър Петров“ ЕТ. В раздел „Малки“ златото отиде при „БМ Груп Инженеринг“ ЕООД, среброто – за „Полис инженеринг“, а бронзът – за „Ви Кей Инженеринг“ ЕООД.

В края на церемонията инж. Илиян Терзиев и министър Иван Шишков разрязаха празничната торта по повод 15 години от създаването на Камарата на строителите в България и бе направена обща снимка с всички наградени фирми.

След официалната част за настроението на гостите се погрижиха уникалните гласове на „Тримата български тенори“ и рок легендите от „Фондацията”.

Видео репортаж от церемонията, изработен от в. „Строител“, може да се види на сайта на изданието www.vestnikstroitel.bg и на YouTube канала на вестника.


Строежи от високото строителство, прилежащата му инфраструктура, електронни съобщителни мрежи и съоръжения

Големи

Злато – „Артекс Инженеринг“ АД

Инж. Данаил Желязков, изп. директор на „Артекс Инженеринг“ АД:

За мен е чест да получа златното отличие на КСБ. Обещавам да бъдем първи винаги!


Сребро – „Геострой“

АД Инж. Цветослав Петков и инж. Йордан Йонов – зам. изпълнителни директори на „Геострой“ АД:

Благодарим от името на „Геострой“ АД за оказаната чест. Тази награда, нищо че е второ място, е доказателство за устойчивост и показва, че независимо от всички трудности през изминалата година, вървим във вярната посока. Ще се постараем догодина да вземем първа награда. Искам да благодаря на всички колеги за неуморния труд и сплотения колектив в компанията, с което допринесоха за отличието. Признателни сме и на всички партньори и доставчици за тяхната отговорност и сериозност към поетите ангажименти. Честит празник!


Бронз – „Планекс“ ЕООД

Инж. Христо Димитров, управител на „Планекс“ ЕООД:


Благодаря от името на всички в компанията. Който има късмет, печели награди!


Строежи от транспортната инфраструктура

Големи

Злато – „ГБС – Инфраструктурно строителство“ АД

Инж. Тодор Гочев, изп. директор на „ГБС Инфра- структурно строителство“ АД:

Благодаря за оказаната чест. Наградата е за целия екип на фирмата и за положения от него труд. Живеем в странни времена за нашия бранш. Нека всички ние завършим една успешна година! Желая Ви много здраве и късмет!


Сребро – „Хидрострой“ АД

Инж. Живко Недев, изп. директор на „Хидрострой“ АД:

На първо място искам да поздравя колегите си от „Хидрострой“ АД. Както всички чухме, един от крите- риите за наградата е средносписъчен състав. За нас е много важно да запазваме на работа нашите служители. Надявам се на коректно отношение от страна на възложителите. Благодаря на проектантите и надзорниците.


Средни

Злато – „София Асфалт“ ООД:

Благодаря много за наградата, тя е оценка за труда ни и за всичко, което сме постигнали през изминалата годи- на. Пожелавам Ви много успехи, здраве и късмет. Нека продължава- ме да работим усърдно и да трупаме успехи!


Малки

Злато – „Пейком България“ ЕООД:

Честит празник на всички колеги! Пожелавам на всички много професионални успехи!


Сребро – „Пътни настилки“ ЕООД

Христо Дживтерев:

Изключително сме горди от наградата. Не сме я очаквали. Благодарим много за отличието на КСБ. Ще продължаваме да работим и да търсим нови успехи.


Бронз – „Викторио“ ЕООД:


Благодаря. Много сме признателни на Камарата. Честит празник на българските строители!


Строежи от енергийната инфраструктура

Големи

Злато – „Главболгарстрой Интернешънъл“ АД

Инж. Константин Кисев, изп. директор на „Главболгар- строй“ АД:

За нас е огромна привилегия и чест, че сме отличени с тази награда. Считам, че това освен оценка за дейността на „Глав- болгарстрой Интернешънъл“ АД е и послание към обществото, че българските строителни компании са готови да изпълняват предстоящите сложни и големи енергийни проекти.


Малки

Злато – „Протех“ АД

Виктор Кирилов, управител „Протех“ АД:

За нас е изключителна чест да получим наградата измежду толкова големи компании. Благодарни сме за отличието. Използвам слу- чая да поздравя всички присъстващи колеги строители по случай 15-годишния юбилей!


Строежи от благоустройствената инфраструктура, хидротехническото строителство и опазването на околната среда

Големи

Злато – „Райкомерс Конструкшън“ ЕАД

Инж. Иван Моллов, изп. директор на „Райкомерс Конструкшън“ ЕАД:

За „Райкомерс Конструкшън“ ЕАД това е поредната награда в групата за хидротехническото строителство. Тя е не само авторитетно признание, но и доказателство, че за над 30-годишната ни история сме съградили фундамент, в който традицията, професионализмът и грижата за човешкия капитал са формула за успех. Последните 2 г. не бяха леки за нито един от нас в строителния бранш. Това повдигна много въпроси, които и до днес остават нерешени. Бяха ни отправени упреци, получихме обвинения, но въпреки всичко ние устояхме, продължихме да градим и доказахме, че отличителните черти на българския строител са чест и достойнство. Благодаря на авторитетното жури за оценката и на целия екип на „Райкомерс Конструкшън“ ЕАД, без чийто неуморен труд днес нямаше да съм тук.


Сребро – „Дитсманн“ АД:

Десислава Николова:

За мен е изненада да получа поредното признание за нашата компания. Много ми се иска да споделя една библейска мисъл на Соломон, който казва: „Когато правиш нещо, прави го с цялото си сърце и душа. Тогава то носи радост за всички“. Честит празник, колеги!


Бронз – „Каро Трейдинг“ ООД


Инж. Иван Горнишки:


Благодаря на КСБ и журито за тази награда. Честит 15-годишен юбилей!


Средни

Злато – „Трансстрой Бургас“ АД

Нина Мигарова, член на Надзорния съвет:

За нас е огромна чест, че сме наградени от КСБ. Благодаря на целия ни екип, на проектантите и не на последно място на МРРБ, които в тези трудни времена успяха да осигурят финансиране, за да може да продължи изпълнението на заложените проекти. Пожелавам на всички здраве, успехи в работата и все така да работим в полза на хората!


Сребро – „Ивкомплект“ ЕООД

Михаела Попова:
Изключително благодарни сме, че компанията ни е отличена. Желая много късмет на всички колеги!


Бронз – „Проектстрой – Петър Петров“ ЕТ


Петър Петров, управител:


Благодаря на целия колектив на фирмата. Желая здраве и успех на всички строители в България!


Малки

Злато – „БМ Груп Инженеринг“ ЕООД


Красимир Йорданов:

Това е огромна оценка за нашия труд. Чести празник, колеги!


Сребро – „Полис инженеринг“ ЕООД

Юлиян Марков:

Наградата за нас е голяма чест. Тя е и един мотиватор, който ни кара да се развиваме и надграждаме. Благодаря на всички и пожелавам много бъдещи професионални успехи!