КСБ

Депутати и общинари връчиха строителните награди във Видин

Автор Мариана Иванова


За трета поредна година Областното представителство на Камарата на строителите – Видин, раздаде своите годишни награди. Тази година строителите получиха отличията от депутати, кметове и общински съветници.
Народният представител Кристияна Петрова връчи приза в категория „Високо строителство и прилежаща инфраструктура” на фирма „Универсал-Ж” ЕООД. Признание за най-добър строител в категория „Транспортна инфраструктура” получи фирма „Видапътстрой” ЕАД. Наградата бе връчена от заместник областния управител на област Видин Любомир Низамов.
Първенец в категория „Благоустройствена инфраструктура и хидротехническо строителство” стана ЕТ „КИД - Валентин Цветанов”, връчена от областния управител на област Видин Пламен Стефанов.
В четвъртата категория „Енергийна инфраструктура и електронни съобщителни мрежи и съоръжения” победител стана „Биоенергийни технологии” ЕООД, като наградата бе връчена от новоизбрания кмет на Видин Герго Гергов. Той поздрави присъстващите строители с думите: „Щастлив съм от факта, че съм с вас тази вечер и заедно празнуваме един от най-хубавите празници – Деня на строителя! Пожелавам ви здраве и заявявам пред вас желанието си за съвместна работа по възраждането на нашия прекрасен град!”
И тази година най-оспорвана бе битката за наградата „Майстор на годината - 2011”. За участие в този конкурс беше необходимо желаещите фирми – членове на Областното представителство на Камарата да представят снимки и други материали по изпълнението на свой обект. При връчването на наградата Пламен Трифонов – председател на Общинския съвет, заяви: „Пожелавам на всички строители здраве и нека това благородно състезание между вас да е стимул за по-високо качество и професионализъм в работата на строителите от областта”.
Наградата в категория „Майстор на годината - 2011” получи „Евро-строй тотал” ООД.