КСБ

Във Велико Търново се проведе шестата среща на КСБ с местните власти

Камарата е първата организация, с която инж. Даниел Панов се среща след преизбирането му за председател на УС на НСОРБ

Във Велико Търново се проведе шестата от поредицата срещи на Камарата на строителите в България (КСБ) с местните власти за мандат 2023-2027 г. Събитието бе организирано от Областното представителство (ОП) на КСБ във Велико Търново и вестник „Строител“, който е инициатор и медиен партньор на инициативата. Домакини на проявата бяха председателят на ОП на КСБ - Велико Търново, Венцислав Дончев, инж. Любомир Шербетов, член на УС на КСБ, и кметът на общината инж. Даниел Панов, който е и председател на УС на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ).

КСБ е първата организация, с която инж. Панов се среща след преизбирането му за трети мандат за председател на УС на НСОРБ. В събитието се включиха председателят на УС на КСБ инж. Илиян Терзиев, зам.-председателите на УС на Камарата инж. Живко Недев и инж. Любомир Качамаков, който е и председател на ОП на КСБ – София, председателят на Комисията по професионална етика инж. Благой Козарев, изп. директор на Камарата арх. Иван Несторов, Ренета Николова, прокурист и главен редактор на в. „Строител“, както и представители на фирми членове на КСБ от областта. От страна на местните власти участие взеха кметовете на Павликени инж. Емануил Манолов, на Стражица Йордан Цонев, на Лясковец Васил Христов, както и зам.-кметовете на Полски Тръмбеш Росен Русанов и на Златарица Мариян Паскалев.

Срещата се проведе в община Велико Търново. Тя бе открита от инж. Даниел Панов, който поздрави участниците в събитието. „До 2026 г. общините ще трябва да усвоят финансов ресурс от 8,5 млрд. лв. Техен източник са европейските програми и Националният план за възстановяване и устойчивост. Така че в следващите години ще трябва да работим много активно заедно”, каза той и акцентира върху проблема с липсата на работна ръка в сектор „Строителство”.

След него председателят на УС на КСБ взе думата. Инж. Илиян Терзиев поздрави инж. Панов за преизбирането му за кмет на Велико Търново и за председател на УС на НСОРБ. „Респект към Вашата работа и най-искрени пожелания за много нови успехи!“, заяви инж. Терзиев. Председателят на УС на КСБ поздрави и всички останали присъстващи кметове и им пожела успешен мандат. „Сигурен съм, че заедно можем да направим много за подобряването на инфраструктурата и градската среда във Вашите общини“, бе категоричен той.

Повече за обсъдените теми на срещата във Велико Търново четете в следващия брой на в. „Строител“.