Новини

Вестник „Строител“ отпразнува 15 години от създаването си

На тържеството за рождения си ден медията връчи юбилейни плакети и грамоти на своите партньори

На 3 април вестник „Строител“ – официалното издание на Камарата на строителите в България (КСБ), отбеляза своя петнадесети рожден ден с тържество в „София Балкан палас“. Домакини на събитието бяха инж. Пламен Пергелов, председател на СД на „Вестник Строител“ ЕАД, инж. Любомир Качамаков, зам.-председател на УС на КСБ и председател на ОП София, инж. Благой Козарев, председател на Комисията по професионална етика на КСБ, и прокуристът и главен редактор на в. „Строител“ Ренета Николова.

Гости на събитието бяха председателят на УС на КСБ инж. Илиян Терзиев, зам.-министрите на регионалното развитие и благоустройството Николай Найденов и Ангелина Бонева, зам.-министърът на транспорта и съобщенията Димитър Недялков, Илия Караниколов, член на УС и изп. директор на Българската банка за развитие, председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Ясен Йорданов, Йорданка Фандъкова, кмет на София в периода 2009-2023 г.

Заедно с екипа на изданието годишнината отпразнуваха членове на ръководството на Камарата, председатели на ОП на КСБ, представители на работодателските, синдикалните и браншовите организации, на строителните фирми, на научната общност, партньори и рекламодатели.

Церемонията започна с кратко представяне на първите стъпки и развитието на изданието на КСБ от водещия Драгомир Симеонов. След това той покани на сцената за приветствие инж. Пламен Пергелов. „Не можем да не се гордеем и да не сме удовлетворени от това, което сме постигнали. Тази 15-годишнина ни зарежда с енергия и сили да посрещаме новите предизвикателства, да развиваме и утвърждаваме вестника в печатната и електронната му форма, да бъдем активни в социалните мрежи и да участваме в съвременните комуникации, които непрекъснато се развиват и обогатяват“, заяви инж. Пергелов и даде думата на инж. Илиян Терзиев.

„Приемете най-искрени поздрави от УС на КСБ и лично от мен по повод 15-годишнината от създаването на вестник „Строител“! Искам да Ви благодаря за огромните усилия, които полагате, и за всичко, което вестникът прави за Камарата. Продължавайте в същия дух, не спирайте да се развивате и да търсите нови предизвикателства. Вие сте нашият глас и ние не можем без Вас“, изтъкна инж. Терзиев.

Зам.-министър Николай Найденов поднесе поздравления от името на министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков. „С експертния и изчерпателен поглед върху важните за бранша теми се утвърдихте като партньор на държавните институции, браншовите организации, строителите и всички заинтересовани страни. Продължавайте да бъдете еталон за качество, обективна и достоверна журналистика“, се казва в поздравителния адрес на министър Андрей Цеков.

Приветствие по повод рождения ден отправи и зам.-министър Димитър Недялков. „Във времената на ускорена дигитализация, в които живеем, все по-малко остават печатните издания и това е нещо, за което заслужавате адмирации“, подчерта той. Недялков отбеляза, че широките дискусии, които се организират от КСБ и в. „Строител“ по актуални теми от дневния ред на обществото, са много важни и полезни за целия бранш.

Поздравите към в. „Строител” продължиха с Илия Караниколов. „Благодаря на в. „Строител“ за възможността лично да изкажа благопожелания по случай годишнината от създаването му. Вие се утвърдихте като най-популярното издание в сектор „Строителство“. Това е вестникът на българските строители. Всеки петък браншът Ви очаква с голямо нетърпение, защото давате безценна информация по обективен и безпристрастен начин“, сподели Караниколов.

По време на събитието домакините инж. Пламен Пергелов, инж. Любомир Качамаков, инж. Благой Козарев и Ренета Николова връчиха почетни грамоти и плакети на личности със значим принос за развитието и утвърждаването на вестника, както и на партньори на изданието.

 

Повече подробности четете в следващия брой на в. „Строител“.