Новини

В КСБ заработи учебният център на ЕЦИХ в сектор строителство

В централния офис на КСБ вече работи учебният център на Европейския цифров иновационен хъб в сектор строителство. Той бе открит от председателя на УС на браншовата организация инж. Илиян Терзиев и от председателя на Управителния съвет (УС) на ЕЦИХ Любомир Пейновски в присъствието на партньорите в начинанието за дигитална трансформация на строителната индустрия.

На повече от 300 кв. м на ул. „Михаил Тенев“ 6 в столицата са разположени 4 зали за обучения и заседания, оборудвани с най-съвременни технологии. В тях ще се провеждат обученията, които хъбът ще предлага. Сдружение “ЕЦИХ в сектор строителство” подпомага малките и средни предприятия, публичните институции и обществото в процеса на дигиталната трансформация на бранша. КСБ е инициатор и съучредител в сдружението, което обединява усилията, експертния капацитет и потенциал още на Камарата на архитектите в България, Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), ВСУ „Любен Каравелов“ и Института по механика – БАН с водещи организации и компании от частния сектор, специализирани в строителството, управлението на проекти, технологиите и иновациите като „Клийнтех България“ ООД, „Геострой“ АД, „Планекс“ ЕООД, Българска асоциация по управление на проекти в строителството (БАУПС), „Баумит“ ЕООД и „Есри България“ ООД.

ЕЦИХ в сектор строителство ще предлага над 40 вида обучения за всички компании от строителния бизнес, които ще се провеждат в новооткрития учебен център. За да се запишат за тях, строителните фирми трябва да попълнят "Въпросник за първоначално заявяване на интерес за използване на услуги, предоставяни от Сдружение "ЕЦИХ в сектор строителство" - https://docs.google.com/…/1FAIpQLSfeVR5S…/viewform. Въпросникът е достъпен и в рубриката "Услуги" на сайта на сдружението - https://www.edih-construction.bg/uslugi.

„КСБ винаги е полагала грижи за бранша. Знаем, че дигитализацията е важна част от неговото бъдеще и затова решихме да инвестираме собствени средства и да построим дом на ЕЦИХ“, каза инж. Терзиев. „С гордост мога да отбележа, че партньорите в хъба сме успели да съберем страхотен екип, който да осъществи амбициозното начинание по възможно най-добрия начин – вярвам, че то ще е успешно и с много дълъг хоризонт“, добави той.

„От днес това е нашето работно място, в което идеите за дигитализация и модернизация на българската строителна индустрия се превръщат в реалност. Тук с помощта на най-съвременните технологии и най-добрите експерти в България ще се провеждат обученията, които предлагаме, за да бъде нашият бранш сред водещите индустрии в Европа и света“, каза г-н Пейновски.