КСБ възстановява паметника на Цар Освободител

Прочетена: 53

Публично-частното партньорство ще е основа за работата между Столичната община и бизнеса

 

Камарата на строителите в България ще участва във възстановяването на паметника на Цар Освободител в София. Това стана ясно след среща на столичния кмет Йорданка Фандъкова с ръководството на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, където председателят на КСБ инж. Светослав Глосов е член на УС. По думите на градоначалника обновяването на един от символите на България е много важен, голям и скъпоструващ проект, непосилен за бюджета на кметството.

Бизнесът и столичният кмет ще създадат в края на април Консултативен съвет по финанси и стопанска дейност към общината. Дотогава ще се изработи правилник на структурата. Съветът ще подпомага дейността на градоначалника и ръководния екип на общинската администрация при формулирането и разработването на политики. Идеята за създаването се роди при една от предишните срещи със столичния кмет. Основната цел на структурата ще е привличането на повече инвестиции – български и чужди, на територията на София.
След приемането на Закона за публично-частно партньорство ще се работи за осъществяването на съвместни инфраструктурни проекти. По думите на Йорданка Фандъкова под такава форма биха могли да се изграждат подземните паркинги или да се инвестира в спа туризма в района. По време на срещата главният архитект на Столичната община Петър Диков представи основните строителни обекти на столицата.
Акцент на разговорите бе и социалната отговорност на бизнеса. Тя намира израз в множеството социални проекти, осъществявани и досега в общината.
Не на последно място представителите на бизнеса изразиха готовност да участват с експертно мнение в различни сфери от дейността на местната власт, като енергийната ефективност и информационните технологии. Бъдещият консултативен съвет ще се събира веднъж на три месеца и ще обсъжда конкретни въпроси, включително и тези за зонирането и инвестирането на средствата на софиянци.
Освен инж. Светослав Глосов от страна на бизнеса на срещата присъстваха и почетният председател на КСБ инж. Симеон Пешов, председателят на КРИБ Огнян Донев и изпълнителният директор на конфедерацията Евгени Иванов.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 29.03.2012. Категория КСБ. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Доника Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Доника
Guest
Доника

Това, че КСБ, ще помогне на столична община във възстановяването на паметника на Цар Освободител, е много добра новина. Кметът може да реализира в партнььорство с КРИБ и други мащабни инициативи, защото председателят на бизнес организацията О.Донев нееднократно е заявявал готовност да помага на София.


%d блогъра харесват това: