Експерти обучават кметове с подкрепата на КСБ

Прочетена: 100

Първият от серията семинари с участие на МРРБ и МОСВ ще се проведе в Правец на 5 и 6 април

 

Отчитайки необходимостта от повишаване на информираността и капацитета на местната власт по отношение на подготовката и успешното реализиране на проекти по европейските програми, Камарата на строителите в България планира да организира поредица от 6 семинара на тема:

„Проблеми при усвояване на европейските фондове и пътища за тяхното решаване. Научените уроци досега – база за по-ефективна работа през следващия програмен период 2014-2020 г.“
Първият семинар е на ОП – София, Кюстендил, Перник, Благоевград и ще се проведе в хотел РИУ – Правец, на 5 и 6 април 2012 г. в партньорство с МРРБ, МОСВ, областните управители на район Югозападен и Регионалното сдружение на общините – Център. Следващите са в Пловдив, Бургас, Варна.
Към момента участие в събитието са потвърдили над 40 представители на местната власт – кметове и зам.-кметове, областни управители. ОТ МРРБ и МОСВ ще присъстват ръководителите на оперативните програми и експерти. КСБ ще бъде представена от председателя инж. Светослав Глосов, зам.-председателя Венелин Терзиев и председателите на ОП на КСБ – София инж. Николай Станков, ОП – Кюстендил Атанасов Кирилов, ОП – Перник Димитър Живков и ОП – Благоевград Ромео Шатев.
За подобряване, запазване и възстановяване на инженерната инфраструктура, за приоритетите и условията за финансиране ще говорят експерти от МРРБ. От МОСВ ще разясняват развитието на инфраструктурата за управление на отпадъците и как да запазим предназначението на депата за неопасни отпадъци чрез отделяне на опасните отпадъци от потока на битовите.
Експертите ще говорят и за подготовка и изпълнение на проекти, обществени поръчки, докладване на изпълнението и верификация на разходите. Ще представят добри практики и индикатори за нередности и измами. Условията за по-ефективното изпълнение на проектите ще разяснява инж. Красимира Кузманова от „Делфин проект екотехника“ ООД
В първия панел на форума експерт-консултантът Маноела Георгиева ще представи на гостите оценка на потребностите от развитие на инфраструктурата. Ще бъдат представени още проекти за развитие на градската среда, както и възможностите на ФЛАГ – Фонд на органите за местно самоуправление в България.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 30.03.2012. Категория КСБ. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: