Български и ирландски строители обсъдиха възможности за партньорство

Прочетена: 51

Бизнес делегация от Северна Ирландия се срещна с български представители на строителния бранш вчера в централата на Камарата на строителите в България (КСБ). Чуждестранните компании са на посещение у нас, организирано със съдействието на британското посолство, Столичната община и Британско-българската търговска камара, от където се обърнаха към КСБ и с нейна помощ се състоя срещата между нашите и ирландските фирми. Двете страни обсъдиха насочването на ирландските компании към членове на Камарата, с които биха могли да работят в партньорство както на българския, така и на ирландския пазар. Чуждестранните компании, които гостуваха у нас, бяха Orica BQS и Sonet Communications Ltd. Българските строители бяха представени от „Димакс“, „Българска изолационна компания“, „Евробилдинг строй“, „Крит“ и ДП „Транспортно строителство и възстановяване“.

По време на разговорите председателят на ОП на Камарата в София инж. Николай Станков и главният експерт „Международна дейност“ инж. Джани Антова представиха на гостите дейността на браншовата организация, като разясниха и условията за вписване в Централния професионален регистър на строителя (ЦПРС). „Всяка компания, която желае да извършва строителни дейности в България, трябва да се регистрира в ЦПРС. При нужда експертите на Камарата оказват съдействие и на родните, и на чуждестранните фирми за рязясняване на условията за вписване и административните процедури“, обясни инж. Станков в отговор на въпрос какви са изискванията, за да могат чуждите строители да работят у нас. Ирландските гости изявиха готовност да бъдат осъществени контакти между строителната организация в Обединеното кралство и КСБ.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 30.03.2012. Категория КСБ. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: