Не можем да гарантираме, че до април ще платим

Прочетена: 4

Ние нямаме пари, за да продължим изпълнението на тези програми. УС на АПИ реши да не бъдат спрени само три обекта, защото са пред съществено завършване. Единият от тях е проходът Шипка. Ние не можем да го затворим, защото, ако се наложи да затворим Хаинбоаз, трябва да имаме резервен вариант. Подкрепяме бранша, искаме той да строи. Много по-добре е работата да продължи. Консервирането и обезопасяването не е включено в нашия бюджет и сега ние трябва да търсим пари за това. Не можем да оставим пътищата така. Във връзка със средствата, необходими за консервация, мога да кажа, че те са различни за различните пътища, зависи от това в какво състояние са. Средно сумата е 10% от стойността на договора. Консервацията ще е за сметка на АПИ. Ако въпреки това даден път претърпи повреда, ремонтът му също ще бъде за сметка на АПИ.
Аз лично адмирирам исканията на някои фирми да работят със собствени средства, но не съм човекът, който да гарантира, че до април следващата година можем да осигурим плащането. Има си институции, които трябва да отговорят на този въпрос. Засега нямаме споразумения с фирми, които желаят да продължат ремонтите за своя сметка, защото не можем да гарантираме, че до април ще платим. Това не е в компетенциите на АПИ. Ние не знаем какъв ще е бюджетът на пътната агенция за догодина.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 16.07.2010. Категория КСБ. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


%d блогъра харесват това: