НПК „Строител“ подкрепя предложенията на КСБ

Прочетена: 3

Национален професионален клуб „Строител”подкрепя предложенията и оценките, направени от КСБ в обръщение до министър-председателя от 23 април. Това се казва в декларация на организацията, подписана от председателя Григор Стоичков.
Тревожен е фактът, че около 60% от фирмите не работят, а около 20% са пред фалит. От 263 хил. работници към момента на работа са 160 хил. души, като съкращенията продължават, пишат от НПК „Строител”. Според тях е необходимо да се направи цялостна преоценка и да се разработи стратегия на инвестиционната политика и приоритетно развитие на строителния отрасъл в периода 2010-2020 г., състоянието и развитието на строителната наука като фактор за пренасяне на световния опит, изграждането на социалната, пътнотранспортната и техническата инфраструктура. От НПК настояват и за спешното разработване на Закон за строителството, който да съдържа специални мерки за защита на строителния бизнес.
В документа се настоява още общините да се финансират от държавата с необходимия процент -15 на ниво регионално развитие по програма ФЛАГ и да получават системна подкрепа за управление на еврофондовете. Декларацията е обсъдена и приета на общо събрание на НПК „Строител“, проведено на 26 май 2010 г.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 06.08.2010. Категория КСБ. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: