Елитът на българското строително инженерство си дава среща във Варна

Прочетена: 9

Най-изтъкнатите строителни инженери в България ще дискутират приложението на еврокодовете в проектирането и строителството на сгради и съоръжения. Това ще стане между 9 и 11 септември във Варна. Специалната конференция е по инициатива на Камарата на строителите в България, Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране, Научно-техническия съюз по строителство и Федерацията на научно-техническите съюзи. Специален участник е Съюзът на гражданите инженери – Република Македония, а домакин на събитието е Варненският свободен университет „Черноризец Храбър”.
Основните направления на конференцията са приложението на еврокодовете, постиженията в конструктивното проектиране и строителството, теоретични и експериментални изследвания в областта на конструкциите, сеизмична механика и сеизмично инженерство. Ще бъдат засегнати още теми като софтуер за проектиране, хидротехнически съоръжения и др.
Ще бъдат изслушани докладите на изтъкнати имена в строителното инженерство като акад. Ячко Иванов, проф. Равиндра Дир от Великобритания и Емануел Гдоутус от Гърция.
Докладите ще бъдат разделени в четири секции, а най-добрите ще бъдат отличени със специални награди.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 16.08.2010. Категория КСБ. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: