ОП на КСБ – Добрич, прави дарение за строителна гимназия

Прочетена: 35

Строителните фирми в Добрич дариха безвъзмездно обследване на сградата на Професионалната гимназия за строителство и архитектура „Пеньо Пенев” в Добрич. Над 785 хил. лв. са необходимите средства за обновяване на базата, обобщиха експертите от КСБ в града. Диагностиката е осъществена по определените от Министерството на образованието, младежта и науката (МОМН) изисквания за кандидатстване за ремонт на строителната гимназия по Инвестиционната програма на ведомството за периода 2011-2013 г. Готовата документация за състоянието на постройката и заобикалящата я инфраструктура по различните видове строително-монтажни работи (СМР) са вече внесени в Регионалния инспекторат по образованието в Добрич.
В началото на август Областният съвет (ОС) на Областно представителство (ОП) на КСБ – Добрич, с председател Илия Михайлов, се срещна с ръководството на ПГСА „Пеньо Пенев”, за да подпомогне гимназията, която не е в състояние самостоятелно да диагностицира сградния си фонд поради липса на средства и специалисти. Две седмици по-късно експертите от фирмите заключиха, че училището се нуждае от хидроизолация на покрива, топлоизолация и обновяване на дограмата и цялостна подмяна на отоплителната система в сградата. За прилежащата инфраструктура строителите заключиха, че е необходимо преасфалтиране на съществуващите баскетболно и волейболно  игрища, както и изграждане на спортна площадка с изкуствена трева.
ОП на КСБ-Добрич работи в тясно сътрудничество с ПГСА „Пеньо Пенев” в града, като се отнася с разбиране към проблемите на училището, учениците и ръководството му. Гимназията от своя страна се стреми да актуализира строителната си програма, предлагайки нови възможности за децата, желаещи да станат строители. За целта от тази година се въвежда задочна форма на обучение, специалност „Вътрешни изолации, облицовки и настилки”. Обучението е за период от 4 учебни години, а квалификацията на завършилите ученици ще бъде професия „строител 2-ра степен“.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 20.08.2010. Категория КСБ. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: