КСБ

Слънце на празника на столичните строители

С красив и високо оценен жест завърши традиционният празник на столичните строители. Председателят на областното представителство на Камарата - инж. Николай Станков, връчи приза „Разярен бик”, който символизира софийската строителна гилдия, на първопроходците за сплотяване на бранша в столицата – първите председатели на ОП - инж. Калин Балкански и Венелин Терзиев, и на инж. Кирил Николов. Затрогващи думи на благодарност към колегите и към новото ръководство, за още по-добри професионални успехи през следващите години на бранша, отправи инж. Балкански. Бурни овации предизвика при получаването на „разярения бик” зам.-председателят на КСБ Венелин Терзиев, който се качи на сцената с тримесечната си дъщеря Вероника. С характерния си емоционален изказ Венелин Терзиев приветства най-голямата организация на КСБ в страната, благодари на колегите за съвместната работа, когато той е бил председател на софийските строители и пожела на всички много и много здраве, реално излизане от кризата и нови високи хоризонти пред бизнеса.
А иначе в празнично огрения от слънцето Южен парк традиционната организация на Областното представителство беше на висота. Хор „Планинарска песен”, в който пеят и представители на строителите, откри празника и отстъпи трибуната на инж. Николай Станков – председател на ОП на КСБ - София. Започна най-очакваният момент - връчването на почетните награди на фирмите, участвали в конкурса за най-добре представила се през 2009 г. фирма, редовен член на КСБ – ОП-София.
С внимание беше изслушано и приветствието на председателя на ОП на КСБ – Пловдив, Пламен Иванов, към софийските му колеги. От името на „Киров” АД за сътрудничество и сериозни делови контакти със строителните фирми на КСБ беше връчен макет на строителна машина.
Останалото? Останалото беше добро повторение на стара българска традиция – музика за всички вкусове, песни и танци, хора. И емоционално изпълнение на колежката Наталия Новкова с неостаряващия Панайот Панайотов.

Един празник... Много и истински приятели, които са заедно в делник и празник, които заедно пишат строителната летопис на съвремието ни.


На основание предоставените данни от фирмите - участници в конкурса

Комисията направи следното класиране:

ФИРМИ
С ГОДИШЕН ОБЕМ
СМР ДО 5 МЛН. ЛВ.

I място - фирма „Ивком 63” ЕООД с управител Борислав Велков
II място - фирма „БГЛ” ООД с управител Борис Кочарков


ФИРМИ
С ГОДИШЕН ОБЕМ
СМР от 5 до 20 МЛН. ЛВ.

I място - фирма
„СБ Инженеринг” АД с управител Валентин Трашлиев
II място - фирма „Газстроймонтаж” АД с управител Борислав Заков
III място - фирма „Прима Билд” ООД с управител Михаил Иванов


ФИРМИ
С ГОДИШЕН ОБЕМ
СМР над 20 МЛН. ЛВ.

I място - фирма „Главболгарстрой” АД с управител Павел Калистратов
II място - фирма „КИК - Дизайн” ООД с управител Пламен Кисьов
III място - фирма
„АТ Инженеринг 2000” ООД с управител Илиян Терзиев