Законът

Ротарианка оглави Регионалната нотариална колегия към Софийския апелативен район

Светла Бошнакова е новият председател на най-голямата нотариална колегия след софийската. На общо събрание на Регионалната колегия съм Апелативен район - София, проведено на 18 и 19 март в Луковит, Бошнакова, която е нотариус във Враца, бе избрана с над 50 процента от гласовете на колегите си. Бошнакова прие поста от изключително успешния бивш председател на колегията нотариус Анелия Карабенчева от Бяла Слатина. Новата председателка е на 37 години, завършила е право в СУ „Св. Климент Охридски”, работила е 4 години като адвокат. След конкурс е избрана за нотариус. Член е на Ротари клуб от 2004 година. Първото си интервю новата председателка даде за в. „Строител”


Поздравления за избора и да пожелая много успех. Какво е предизвикателството, какви са първите неща, които новият председател ще направи?
Предизвикателството е голямо. Първо ще трябва да приема архива и всички документи от предишния председател Анелия Карабенчева. След което ще актуализирам координатите на колегите, имам амбициите да се свържа с тях и да си направя програма за посещение, защото категорично искам да посетя, и то неведнъж, всички колеги по места, да се запозная с тях по-отблизо, да видя канторите им, тоест да придобия преки впечатления за себе си от всички колеги и съответно – те от мен. Това е на първо време. При всички положения ще запазя тази традиция да се събираме на регионални семинари, защото това е единственият начин да общуваме помежду си, да можем да си кажем проблемите и да обменим мисли и казуси.

Като един от основните плюсове при избора беше изтъкнат организационният ви опит от Ротари клуб. Нека да разкажем нещо повече за новия председател извън правото.
От 2004 г. съм и член на Ротари клуб – Враца, и също така преди 2 години бях и президент на Ротари клуб – Враца, доста голям клуб, който се състои изключително от мъже. Ние сме само 2 жени и имах честта тези мъже да си изберат жена за президент. Тоест аз бях първата жена президент на Ротари клуб - Враца, който е вече на 12 години. Мога да кажа, че научих много неща. Основното притегателно звено в ротарианската организация е хуманност и приятелство, така че имам доста добър организационен опит, колкото и нескромно да звучи.

Как работите във Враца със строителните фирми, със строителния бранш?
Работим много добре, имам постоянни клиенти, които се занимават със строителство. Взаимоотношенията ни са добри и коректни.