Законът

Дипломати подкрепиха стратегията за съдебната реформа


Министърът на правосъдието Маргарита Попова запозна дипломати с изготвената от правосъдното ведомство стратегия за съдебна реформа. Министърът се срещна с ръководителите на дипломатически мисии на страните от Европейския съюз и с посланика на САЩ Н.Пр. Джеймс Уорлик, като им представи и предложенията за изменение и допълнение на Закона за съдебната власт.
„Работи се активно и по промените в Закона за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито по престъпен начин. Те трябва да осигурят баланс между опазването на правата на гражданите и възможността държавата да налага справедливи наказания”, заяви тя на брифинг след срещата, в който взеха участие посланикът на Испания Н.Пр. Хорхе Фуентес и посланикът на САЩ Н.Пр. Джеймс
Уорлик.
Те изразиха категоричната си подкрепа към усилията на правосъдното ведомство, насочени към предстоящата съдебна реформа. „Следя процесите в България и съм абсолютно убеден, че Министерството на правосъдието върви в правилната посока, но е необходимо време, за да дойдат резултатите”, заяви Н.Пр. Хорхе Фуентес. 100-процентната си подкрепа към визията за съдебна реформа, както и към плана за нейното изпълнение изрази и Н.Пр. Джеймс Уорлик.

Министърът на правосъдието Маргарита Попова запозна дипломати с изготвената от правосъдното ведомство стратегия за съдебна реформа. Министърът се срещна с ръководителите на дипломатически мисии на страните от Европейския съюз и с посланика на САЩ Н.Пр. Джеймс Уорлик, като им представи и предложенията за изменение и допълнение на Закона за съдебната власт.„Работи се активно и по промените в Закона за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито по престъпен начин. Те трябва да осигурят баланс между опазването на правата на гражданите и възможността държавата да налага справедливи наказания”, заяви тя на брифинг след срещата, в който взеха участие посланикът на Испания Н.Пр. Хорхе Фуентес и посланикът на САЩ Н.Пр. Джеймс Уорлик.Те изразиха категоричната си подкрепа към усилията на правосъдното ведомство, насочени към предстоящата съдебна реформа. „Следя процесите в България и съм абсолютно убеден, че Министерството на правосъдието върви в правилната посока, но е необходимо време, за да дойдат резултатите”, заяви Н.Пр. Хорхе Фуентес. 100-процентната си подкрепа към визията за съдебна реформа, както и към плана за нейното изпълнение изрази и Н.Пр. Джеймс Уорлик.