Законът

За една година парламентът е приел 150 закона

От началото на мандата си 41-вото Народно събрание е приело 150 закона, 172 решения и 3 дек-ларации. Това сочи справка, изготвена от дирекция „Законодателна дейност и европейско право” на върховния законодателен орган, съобщиха от пресцентъра на парламента.
В 41-вото Народно съб-рание са постъпили общо 277 законопроекта, като 166 от тях са внесени от Министерския съвет. Броят на отхвърлените законопроекти е 28, а на оттеглените – 23.
В работата на Народното събрание приоритетни са били закони, свързани с борбата с престъпността и преустановяване на корупционните практики – промените в законите за МВР и ДАНС, в Наказателния и Наказателнопроцесуалния кодекс, в Закона за съдебната власт, в Закона за електронните съобщения. Министрите от кабинета са отговаряли общо на 684 въпроса и на 119 питания. Най-активни в задаването на въпроси са били от парламентарната група на „Коалиция за България“. На най-много въпроси и питания са отговорили министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев – 92, вицепремиерът и министър на финансите – Симеон Дянков – 90, и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков – 84.