Ethec – наполовина елегантен, наполовина „мускулест” и напълно електрически

Прочетена: 39

Елица Илчева

Проектиран от 15 души студенти по инженерство и дизайн в Цюрих и един-единствен електротехник, мотоциклетът Ethec е истинско технологично чудо, защото запълва пропуските в енергийната ефективност на конвенционалните мотори. Отличава се с първото в света предно колело с двигател, който се използва за възстановяване на спирачната енергия и постигане на по-висока безопасност, като осигурява и лесно шофиране. Вярно е, че изглежда малко странно от определени ъгли, но
той е в своя собствена лига по отношение на външния вид.

Уникалното в Ethec е, че е различен от всички електромашини, които създават проблеми, когато става въпрос за изминаване да дълги разстояния. Той може да извърви с едно зареждане цели 400 километра. Още по-невероятно е, че после може да си набави енергия само за един час. Литиево-йонната батерия, състояща се от 1260 клетки, се поддържа в идеална работна температура чрез термоелектрична охладителна система, както и с няколко перки на кутията на батерията.

Подробности, които си заслужава да се споменат, са предното окачване, резервоарът, който се простира над кормилната глава, и усуканата метална скоба, която свързва таблото на таблет от 7 инча към кормилото.

Едновременно ретро и футуристична,
тази доста „мускулеста“ машина се възползва не само от съвременните технологии, но и от модерните елементи на дизайна. Формата е моделирана като реплика на човешкото тяло. Фарът е ключов визуален елемент и символизира човешката глава. Фронталният поглед говори за мощни рамене, а тънката седалка представлява талията пред разширяващата се задна част, която финализира визията.

Класическите елементи могат да бъдат намерени в рамката, която е от доказано лека тръбна конструкция. Трапецовидната вилка позволява регулиране на геометрията въз основа на математическа оптимизация. Резултатът е повишена стабилност. Оптимизираната двустранна въртяща се топология генерира твърдо окачване.

Операционната система определя и нов бенчмарк. Благодарение на
системата Keyless

водачът може да се съсредоточи само върху радостта от шофирането с едно натискане на бутон. 7-инчовият сензорен екран показва цялата важна информация на мотоциклетиста.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 09.07.2018. Категория Лайф. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


%d блогъра харесват това: