Строителни „Оскари 2017“: СК „Път Строй Инвест“ ООД

Инж. Донка Петкова, управител на СК „Път Строй Инвест“ ООД: От дете съм влюбена в пътното строителство

Прочетена: 107

Мартин Славчев

В рубриката „Строителни „Оскари 2017“ Ви представяме компаниите, които бяха наградени по време на традиционния Бал по повод Деня на строителя, който се проведе на
26 октомври 2018 г.

В класацията участваха 4345 фирми, вписани в Централния професионален регистър на строителя (ЦПРС) и изпълнили процедурата по чл. 20, ал. 2 от Закона за Камарата на строителите за 2017 г. към 10.10.2018 г. В първата група попадат 3370 компании, изпълняващи строежи от високото строителство (жилищно, обществено-обслужващо, промишлено), прилежащата му инфраструктура, електронни съобщителни мрежи и съоръжения. Във втората са 254 дружества, работещи по строежи от транспортната инфраструктура. В третата – 449, ангажирани в сферата на енергийната инфраструктура, а в четвъртата – 272, специализирани в благоустройствената инфраструктура, хидротехническото строителство и опазването на околната среда.

Победителите са избрани от комисия на основание декларираната информация от годишните отчети за 2017 г. в електронната система на ЦПРС и по определените показатели за оценка съгласно чл. 3, ал. 2 от Правилника за годишната класация. Сред критериите за оценка от последната финансова година с най-голяма тежест е „Нетни приходи от продажби“, за който фирмите получават по 15 точки. Следват „Средносписъчен персонал“ с 10 т. и „Дълготрайни материални активи“ – 5 т.

СК „Път Строй Инвест“ ООД си заслужи златна награда във Втора група „Строежи от транспортната инфраструктура“, раздел „Малки строители“.

Инж. Донка Петкова, управител на СК „Път Строй Инвест“ ООД: От дете съм влюбена в пътното строителство

Инж. Петкова, как оценявате наградата, която получихте по време на традиционния Бал по повод Деня на строителя?

Оценявам високо наградата на Камарата на строителите в България (КСБ) за доброто представяне на СК „Път Строй Инвест” ООД в областта на транспортната инфраструктура. За нас това отличие е мотивация да работим още по-усърдно и упорито. Искам сърдечно да благодаря от мое име и от името на екипа, с който работя, на КСБ за тази висока оценка. Ще положим всички усилия да оправдаем доверието на Камарата.

Представете се с няколко думи, как се насочихте към строителството?

Родена съм през 1980 г. в Стара Загора. Завършила съм Строителния техникум в града, който сега е Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия (ПГСАГ) „Лубор Байер“, със специалност „Транспортно строителство“. След това продължих образованието си в Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“ – „Маркшайдерство и геодезия“.
Семейна съм. Имам син, който през 2019 г. ще завърши ПГСАГ „Лубор Байер“ със специалност „Транспортно строителство“.
От дванадесет години работя и се развивам в сферата на транспортната инфраструктура. От дете съм влюбена в пътното строителство.

Помня колко се радвах на хората по пътя, облечени с оранжеви дрехи, и казвах, че един ден и аз ще бъда като тях. Пристъпвайки за първи път прага на Строителния техникум, когато трябваше да избера къде да продължа своето образование след осми клас, аз се захласнах в чертежите и макетите по стените и в този момент разбрах, че това е моето призвание.

Кои са най-интересните обекти, върху които компанията е работила?

Не мога да отделя обектите по това кой е по-интересен. Във всеки един влагам сърце, старание и отговорност. Всеки е важен и интересен за мен и ни учи на нещо ново. За мен и за екипа, с който работя, всеки обект е част от нас.

Кое за Вас е предизвикателство в професията?

В днешно време едно от големите предизвикателства в строителството е създаването и поддържането на професионален екип. За мен е радост и чест, че в СК „Път Строй Инвест“ ООД работят и се развиват професионалисти с индивидуален подход и рационално мислене! Голямо предизвикателство също е усъвършенстването на качеството на изпълнените обекти, спазването на сроковете и темпото на работа.

Каква според Вас е ролята на Камарата на строителите в България?

За мен КСБ е основен фактор в нашия бранш. Според мен една от важните роли на КСБ е тази да поддържа информираността на своите членове, също така да отстоява техните интереси и да стимулира развитието както на големите, така и на малките строители.

Какво е Вашето мнение за в. „Строител”?

Вестник „Строител“ отразява случващото се в професионалния бранш. Информира ни за иновации в сектора, промени и новости в законовите разпоредби. Смятам, че изданието е портал към новите хоризонти в строителния бранш.

Какво бихте искали да споделите с нашите читатели?

С наближаването на Коледните празници бих искала да пожелая на всички читатели и колеги преди всичко здраве, топлота и мъдрост. Нека следват мечтите си и поставените цели. Желая много професионални успехи и все по-високи резултати!

Сподели в социалните мрежи

Автор на 06.12.2018. Категория Лайф. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.