Деветата година на в. „Строител”

Прочетена: 58

Десислава Бакърджиева,
Ренета Николова

Изминаващата 2018 г. бе динамична и успешна за вестник „Строител“. Продължихме създадените традиции през годините и стартирахме нови инициативи и рубрики, и то не само в печатното издание, но и в интернет сайта на медията. Организирахме редица мероприятия на високо ниво, които преминаха при голям интерес. Отразихме всяко значимо събитие на Камарата на строителите в България (КСБ), независимо в коя точка на страната се състоеше то. На страниците на в. „Строител“ представяхме резултатите от професионализма и труда на строителите – изпълнението на едни от най-сериозните проекти у нас, като напредъка на третия лъч на метрото, реализацията на лот 3 на АМ „Струма“, изграждащите се отсечки от АМ „Хемус“, залите „Арена Шумен“ и „Арена Бургас“ и мн. др. Не пропуснахме да покажем и творчество – екипът изработи редица колажи, информационни и рекламни материали за вестника и за различни структури към КСБ. За поредна година ни беше възложено и издаването на книги, брошури и др. Получавахме награди, реализирахме медийни партньорства. През цялата година доказвахме, че сме добри в различни сфери, следвайки както и досега нашия основен приоритет – да бъдем полезни на Камарата и на строителния бранш, но и на институциите и обществото. Успехите ни се дължат на три принципа, които ни ръководеха и през 2018 г.: поставяне на високи цели, тяхното следване и стриктно спазване на високи стандарти по отношение на качеството. Защото винаги може повече, а ние знаем, че ние можем повече.

Още в началото на 2018 г. сайтът ни www.vestnikstroitel.bg представи в своята платформа нов раздел „Преглед на печата”, където нашите читатели ежедневно могат да се запознават с водещите теми от пресата в страната, касаещи бранша и КСБ. Това беше поредната стъпка за развитието на информационния ни портал.
Четвъртият месец на 2018 г. беше изпълнен с много събития и емоции за екипа. Те започнаха на 3 април, когато
в. „Строител“ навърши 9 години.

В работна обстановка в нюзрума екипът отбеляза рождения ден на изданието на КСБ. Заедно с нас събитието отпразнуваха зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Валентин Йовев, председателят на Управителния съвет (УС) на КСБ инж. Илиян Терзиев, изп. директор Мирослав Мазнев, инж. Пламен Пергелов, председател на СД на „Вестник Строител“ ЕАД, инж. Любомир Качамаков, член на Изпълнителното бюро и на УС на КСБ, председател на ОП на КСБ – София, и член на СД на „Вестник Строител“ ЕАД, Валентин Николов, председател на Контролния съвет на КСБ, Димитър Копаров, директор на Дирекция „Организационна политика“ на Камарата, инж. Виктор Шарков, първи зам.-председател на Националния клуб на строителите ветерани (НКСВ). Вестникът получи много поздравителни адреси от институции, партньори и приятели. Веднага след празника започнахме подготовката на редица инициативи, с които ще отбележим юбилея си през следващата година. На 3 април 2019 г. най-големият браншови вестник ще стане на 10 години. По този повод редакцията работи по издаването на алманах, заснемане на филм, празнична вечер.

На 10 май в. „Строител” получи
специалната награда „Скритото добро“
на Столичната община (СО) в категория „Медии“. Кампанията „Скритото добро“ се провежда под патронажа на зам.-кмета на СО по направление „Социални дейности и интеграция на хората с увреждания“ Албена Атанасова. Отличията се присъждат за професионална и гражданска позиция и безпристрастно отразяване на социалната политика на СО, за съпричастност към социалните каузи в подкрепа на хората в нужда.

През май създадохме и нови партньорства. Изданието на КСБ обедини усилия с проевропейското списание PIU Europei срещу фалшивите новини. Това стана на среща в Брюксел, на която бе представено PIU Europei, издавано от Асоциацията на италианските публицисти за Европа. Пред редакционния директор на списанието Карло Феличе Корсети и кодиректора и ръководител на редакцията в Брюксел Алесандро Бутиче главният редактор на в. „Строител” Ренета Николова, която е и председател на Сдружение „Клуб – журналисти срещу корупцията“, заяви готовност за сътрудничество и реализация на общи проекти и инициативи.

Екипът на в. „Строител“ проведе
обучителен семинар „Заедно към върха – работилница за успех“
в СПА хотел „Персенк“, Девин. На него присъстваха инж. Пламен Пергелов и инж. Любомир Качамаков. Инж. Пламен Пергелов посочи, че изданието е четено не само от строителните фирми, но и от институциите и обществото, защото е смятано за коректен източник на информация. „Изключително съм горд особено в последните години, че вестникът се развива все по-добре. Получените поздравления, грамоти и награди са признание за работата на екипа ни“, подчерта инж. Качамаков. „Искам да благодаря на целия екип за качествения продукт, който правим, и персонално на всеки един човек за неговия принос“, заяви Ренета Николова.

Заедно с КСБ и Искра Михайлова, председател на Комисията по регионално развитие към Европейския парламент, проведохме на 23 май за четвърти пореден път съвместна конференция. Темата на форума тази година беше „Инвестиции и инфраструктура в Северна България“.
За втори път в. „Строител“ и ОП на КСБ – Варна, организираха работна среща с ръководството на морската столица. Тя се проведе на 30 май. Медиен партньор на събитието бе изданието на КСБ, а модератор – главният редактор Ренета Николова.

През юни Камарата инициира дебат за професионалното образование заедно с Висшето строително училище „Любен Каравелов“. Проведена беше кръгла маса на тема „Изграждане на сътрудничество образование – бизнес за преодоляване на предизвикателствата с липсата на квалифицирани кадри за строителния сектор“, на която в. „Строител“ бе медиен партньор.
Наше дело беше и организацията в сътрудничество с КСБ на превърналото се в ключово ежегодно събитие за бранша – „Строителството през 2019 година – перспективи и предизвикателства“ на 26 септември. Президентът на Европейската федерация на строителната индустрия (FIEC) Кйетил Тонинг пристигна в София, за да открие дискусионния форум.
На 2 октомври получихме поредната си награда – на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ)
„Медиен глас на общините“.

Плакетът и почетната грамота се присъждат на медии и журналисти, отразяващи важни за общините дейности и инициативи. Церемонията се проведе в рамките на Годишната среща на местните власти в кк „Албена“.

На 22 октомври открихме Петата изложба „Виж София – където строителството среща историята с бъдещето“ съвместно с КСБ и със съдействието на Столичната община. Тя бе посветена на професионалния празник на бранша и показа професионализма и огромните усилия и любов, които българските строители влагат във всеки реализиран обект. По традиция екипът на в. „Строител“ организира ежегодния Бал по повод Деня на строителя на 26 октомври. По случай професионалния празник стартира кампанията на КСБ „Аз съм строител“, която популяризирахме. Отпразнувахме Димитровден и с ОП на КСБ – Велико Търново. В. „Строител“ бе специален гост на Областното представителство, което отличи изданието със специална награда – статуетка на Уста Кольо Фичето.

Заедно с КСБ и Българската асоциация по водите на 20 ноември организирахме за осма поредна година Националната конференция „ОП „Околна среда“ и Програмата за развитие на селските райони в периода 2014 – 2020“.

Участвахме като партньор и в 17-ото издание на строителния конкурс „Златен отвес“, организиран от ОП на КСБ – Варна. Комисията по избор на победителите включваше и наш представител – Мартин Славчев, отговорен редактор във в. „Строител“.

Бяхме медиен партньор и на редица събития – конференциите на ББА „Пътна безопасност”, кампанията „Достъпна България” на КЗД, третото издание на „Годишни награди на Imoti.net”, XI Национална конференция по транспортна инфраструктура с международно участие, форума „Моят град, моят дом, моят бизнес – технология, политики, регулация и международен опит“ на НСНИ, събитията на Научно-техническия съюз по строителство в България, Българска строителна футболна лига, Академия „Лидерите“, Varna Spaghetti Engineering 2018 и др.
През тази година в. „Строител“ изработи книгата албум „5 години НКСВ“ по повод юбилея на НКСВ и брошура за ОП на КСБ – Смолян, „10 добри причини да изберем строителната професия“.
По традиция в края на годината се състоя и нашето коледно парти.

В навечерието на Новата година Съветът на директорите и екипът на в. „Строител“ благодарим сърдечно за подкрепата на УС на КСБ и неговия председател, на почетните председатели, на ОП на КСБ и областните председатели, на КС и неговия председател, на Комисията за ЦПРС и нейния председател, на партньорите и рекламодателите ни!

Пожелаваме успешна и благодатна 2019 година!

Сподели в социалните мрежи

Автор на 27.12.2018. Категория Лайф. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Don`t copy text!
%d блогъра харесват това: