Строителни „Оскари 2017“: „Мико – Д“ ООД

Прочетена: 97

Мартин Славчев

В рубриката „Строителни „Оскари 2017“ Ви представяме компаниите, които бяха наградени по време на традиционния Бал по повод Деня на строителя, който се проведе на
26 октомври 2018 г.

В класацията участваха 4345 фирми, вписани в Централния професионален регистър на строителя (ЦПРС) и изпълнили процедурата по чл. 20, ал. 2 от Закона за Камарата на строителите за 2017 г. към 10.10.2018 г. В първата група попадат 3370 компании, изпълняващи строежи от високото строителство (жилищно, обществено-обслужващо, промишлено), прилежащата му инфраструктура, електронни съобщителни мрежи и съоръжения.

Във втората са 254 дружества, работещи по строежи от транспортната инфраструктура. В третата – 449, ангажирани в сферата на енергийната инфраструктура, а в четвъртата – 272, специализирани в благоустройствената инфраструктура, хидротехническото строителство и опазването на околната среда.

Победителите са избрани от комисия на основание декларираната информация от годишните отчети за 2017 г. в електронната система на ЦПРС и по определените показатели за оценка съгласно чл. 3, ал. 2 от Правилника за годишната класация.

Сред критериите за оценка от последната финансова година с най-голяма тежест е „Нетни приходи от продажби“, за който фирмите получават по 15 точки. Следват „Средносписъчен персонал“ с 10 т. и „Дълготрайни материални активи“ – 5 т.

„Мико – Д“ ООД

си заслужи Златна награда в Четвърта група „Строежи от благоустройствената инфраструктура, хидротехническото строителство и опазването на околната среда“, раздел „Средни строители“.

„Мико – Д“ ООД е регистрирано на 8 декември 2005 г. Фирмата има собствена механизация и квалифициран персонал, разполага на склад с разнообразни български и вносни материали за изпълнение на ВиК строителство. Дружеството е специализирано в реализацията предимно на улични водопроводни и канализационни мрежи, укрепителни съоръжения, вертикална планировка, изкопна и транспортна дейност. Има пълния набор от технически, технологични и организационни възможности за завършване на цикъла – от възлагане на изпълнението на строително-монтажните работи до предаване на строителен обект. Компанията има почти 30-годишен опит в изграждането на външни ВиК мрежи и съоръжения. „Мико – Д“ ООД е вписано в Централния професионален регистър на строителя за изпълнение на строежи с обхват: Четвърта група – „Строежи от благоустройствената инфраструктура, хидротехническото строителство и опазването на околната среда“.

Михаил Рибанчов, управител на „Мико – Д“ ООД: Подхождам към всеки обект по един и същи начин – с необходимата отговорност

Г-н Рибанчов, как оценявате наградата, която получихте по време на традиционния Бал по повод Деня на строителя?

За мен тази награда на първо място е признание за постигнатите добри резултати през 2017 г. и предходните години. Освен това, отличието носи удовлетворение от развитието на фирмата, а също е и знак на уважение от колегите от бранша.

Представете се с няколко думи, как се насочихте към строителството?

Управлявам фирмата с брат ми Николай. Свързани сме кармично, като близнаци сме и си помагаме в живота. Така дружеството „Мико – Д“ ООД, създадено от нашия баща, стана обща съдба. Работим упорито и безрезервно за развитието на компанията, носейки отговорността за всички активи.

Разкажете за Вашите първи стъпки в кариерата.

Започнах като обикновен ВиК монтажник, а брат ми управляваше багер. Преминал съм през всички нива на работа в една строителна фирма, ориентирана в областта на ВиК мрежите. Това ми позволява да разбирам проблемите и да търся оптималните им решения. Успях да привлека и изградя сериозен екип от работници и специалисти, на които мога да разчитам във всякакви ситуации. Резултатите го доказват.

Кои са най-интересните проекти, върху които сте работили?

„Мико – Д“ ООД участва в повечето големи ВиК реконструкции в София. Това са:

Съпътстващите мрежи по първия, втория и третия метродиаметър;
Кръстовищата на бул. „Андрей Сахаров“ и бул. „Андрей Ляпчев“ („Младост 1“), както и бул. „Пейо Яворов“ и бул. „Драган Цанков“ (ТВ кула), бул. „Пейо Яворов“ и ул. „Стоян Михайловски“ (Семинарията);
Софийски околовръстен път – Южна и Западна дъга, както и Северна скоростна тангента.
През последните години сме работили и на други големи столични булеварди, като бул. „Черни връх“, бул. „Тодор Александров“, бул. „Монтевидео“. Изпълнявали сме и площадковите, вътрешните мрежи и други съоръжения в завода на „Кока-Кола“ в Костинброд.

Имате ли любими обекти?

Не. Подхождам към всеки обект по един и същи начин – с необходимата отговорност.

Кое за Вас е предизвикателство в професията?

Изпълнението по най-добрия възможен начин на сложни технически обекти, така че крайният продукт да отговоря на очакванията на възложителя и на обществото, при гарантирано качество и осигурена дългогодишна безпроблемна експлоатация.

Кажете нещо за себе си в личен план. Имате ли хоби?

Казват за мен, че съм работохолик, в добрия смисъл на думата. Напълно съм отдаден на професията си и не обичам компромисите по отношение на качеството. Рядко ми остава свободно време.

Обичам да поправям повредена техника от всякакъв вид, както и да управлявам мощни автомобили.

Според Вас каква е ролята на Камарата на строителите в България (КСБ)?

Ролята на КСБ е да бъде истински регулатор на сектора, да предоставя актуална информация за развитието на фирмите от бранша. Камарата трябва да защитава строителите чрез най-добри предложения за ефективност на нормативната уредба, да показва успешните бизнес практики и да посочва некоректните такива.

Какво е Вашето мнение за в. „Строител”?

Изключително положително. Вестникът предоставя полезна информация за предстоящи събития и срещи между отговорни фактори, за значими обекти и предстоящи промени или тълкувания на нормативната уредба, интересни факти за близки и далечни дестинации, новини, инженерни и технически постижения, представя известни лица от бранша.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 09.01.2019. Категория Лайф. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Don`t copy text!
%d блогъра харесват това: