Bugatti Baby II – за деца и татковци със стил

Новата реплика на иконичния Type 35 ще се произвежда от есента на 2019 г.

Прочетена: 68

Елица Илчева

Иконичният Bugatti Type 35, който се появява през 1924 г. в Лион за Гран При на Франция през същата година, и до днес се смята за най-успешния състезателен автомобил на всички времена. С него са реализирани около 2000 победи в професионални и аматьорски състезания. Вече е позабравено обаче, че той също така е вдъхновение за Bugatti Baby – негова миниатюрна версия, която създателят на бранда Еторе Бугати и синът му Жан правят за подарък на Роланд Бугати (по-малкия брат на Жан) през 1926 г., когато най-младият представител на фамилията е само на 4 години.

През 2019 г.

Bugatti празнува своя 110-и рожден ден и това е поводът да възродят миниатюрния модел,
създавайки Bugatti Baby II. Той ще бъде лимитирана серия от само 500 бройки, като репликата е три-четвърти по-голяма от оригинала, така че сега вече и възрастни, и деца да могат да се возят в нея.

Изградена с най-новите технологии – за Baby II е използвано прецизно цифрово сканиране на оригиналния Type 35. Новият мини автомобил, който бе показан на автосалона в Женева, но сякаш се изгуби сред безбройните премиери на най-значимото шоу в света на колите, е електрически със задвижване на задните колела и две възможности за шофиране: „детски режим“, ограничен до 20 км/ч и 1 кВт, и „режим за възрастни“, който достига до 45 км/ч и 4 кВт. Но ентусиастите, които жадуват за повече, могат да получат
допълнителен ъпдейт Speed Key,

който отключва 10 кВт и премахва ограничителя на скоростта. Тук батерията е подвижна литиево-йонна, включено е регенеративно спиране и дори има диференциал с ограничено приплъзване.

Автомобилът се предлага
в традиционния Racing Blue

с опции за допълнителни цветови палитри и нюанси. Отвътре Bugatti Baby II е с алуминиево табло с емблемата на модела и класическата кожена седалка. Колелата са мащабирани копия на Bugatti Baby – с оригиналните алуминиеви джанти с осем спици, но с модерни спирачки на всяко от четирите. Има и мощни фарове, така че може да осветява изцяло пътя пред себе си.
Производството на тези „бебета“ ще започне през есента на 2019 г. Стартовата цена ще е 30 000 евро без ДДС и доставка.

Припомняме, че първоначално замислена като единична бройка, Bugatti Baby толкова се харесала на клиентите, че Еторе решил да я качи на поточната линия и тогава произвел 500 коли, които са продадени между 1927 и 1936 г. Към днешна дата те са много търсени от колекционери, като се смята, че са останали около сто копия. Последната продадена е разиграна на търг през 2008 г. от Gooding & Company в Пебъл Бийч в Калифорния, като за нея са платени 110 000 долара.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 10.04.2019. Категория Лайф. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: