Yuri & Yuri – новият лондонски шик в мъжката мода

Месеци след създаването на бранда тази млада марка вече има стил, който отнема на други години, за да го постигнат

Прочетена: 61

Юри Чой и Уил Фийлд

Новият лейбъл за мъжки дрехи Yuri & Yuri е в бизнеса от по-малко от година, но идеите и отношението към модата, които са в основата му, вече го издигат до най-високите подиуми, а наскоро откриха и магазин в столицата на Великобритания.

Необичайният маниер на марката се дължи на Юри Чой, която е учила моден дизайн в Южна Корея, преди да се премести в Лондон, за да се усъвършенства в академията Savile Row. След дипломирането си младата жена стартира бизнеса си с Уил Фийлд, търговец на платове, който среща, пазарувайки за Row. Фийлд сега е отговорен за голяма част от линиите на последната колекция, която двамата определят като катр сезон, а ценителите на дрехи висок клас харесват заради отличното изпълнение на детайлите, характерно за най-скъпите шивачи.

Отличаващо линиите на Yuri & Yuri е тяхната отправна гледна точка към 50-те и 60-те години на миналия век и по-специално към

 джентълменските облекла за свободното време

Восъчното памучно яке Cadogan

от този период, които се отличават с елегантност и осигуряват лекота и комфорт. „Помислете за голфъра Арнолд Палмър или за филма „Талантливият мистър Рипли“. Искахме да създадем нещо ценно, което не само ще продължи, но винаги ще бъде актуално и ще може да издържи на тенденциите. Нещо, което да носите с еднакво удоволствие на плажа или голф игрището, на вечеря или при по-официален повод“, казва Фийлд.

Това означава

панталони с висока талия, плисета и ръб,

направени от лен или от фина вълна, плетени ризи с поло яки или якички, с къси ръкави и копчета, предназначени да се носят и под, и над яката на яке. В такава колекция качеството на материалите е от изключително значение и затова вълната е произведена в британски фабрики.

Уникалното в колекцията обаче е използването на т.нар. восъчен плат, наречен serie. Това е материал, първоначално произведен в Япония от Mitsubishi. Основните му предимства са коприненият вид и способността му да създава усещане за хлад в горещо време. Освен това не залепва за кожата и е невероятно издръжлив.

Плетената риза с копчета идеално се съчетава с плисиран ленен панталон

Брандът е готов и с предложения за студените месеци. „Восъчното яке, което те представят като „кръстоска“ на полско и сафари яке, ще се появи в зимен вариант от мериносова вълна. Копчетата на модела са догоре, яката – повдигната и обърната върху високо столче, а колан пристяга силуета.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 15.08.2019. Категория Лайф. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: