С новия мотор на „Къртис” ще летите като куршум

Прочетена: 58

Елица Илчева

Возенето на две колела може да Ви накара да се чувствате като летящ куршум. Усещането идва с новия модел на „Къртис“, който носи името на бог Хадес. В последно време компанията пусна няколко страхотни като дизайн електрически мотоциклети с висока мощност и имена на богове от гръцката митология. „Хадес“ продължава тази тенденция с мотор с батерия във формата на куршум. Подобно на флагмана на марката – „Зевс“, новият е с мощност 162 кВт – 217 конски сили.

Това творение е създадено в сътрудничество с легендарния дизайнер Браян Несбит. Мат Чамбърс от „Къртис“ разказва, че Несбит се присъединил към дизайнерския екип на компанията преди около година и в крайна сметка разработил зашеметяващ пример за двуколесен минимализъм. Създаден е в ателието му в Ню ­Орлиънс.

Предното окачване придава на мотора повече футуристичен вид, а хоризонтално монтираното задно подсилва това усещане. Визията не е самоцелна, а осигурява много въздух, за да се запази батерията хладна. Няма крачна спирачка, тъй като управлението на задната е поставено на лявата дръжка на кормилото – избор, който става все по-често срещан при електрическите велосипеди. Подсветките на спирачните светлини също са много оригинални.

„Работихме с голямо уважение към използваните материали. Нашата цел беше да създадем най-малко разточителната най-рентабилна машина. И това се отнася не само за поведението на мотоциклета, но и за процеса на неговото създаване. Повечето елементи имат по няколко функции. Ние като Майлс Дейвис се опитахме да изсвирим възможно най-малко ноти, за да изразим емоция. Това е минимализъм”, описва Несбит работата си.

Ако се интересувате от „Хадес“, е добре да се подготвите за цена от 75 000 долара и да го търсите на пазара още през 2020-а. Това може да звучи скъпо, но в сравнение с други цени на първокласните електрически мотоциклети е доста разумно.

Компанията „Къртис“ е базирана в САЩ в Лийдс, Алабама. Тя е кръстена на пилота Глен Къртис, бивш състезател. В последните години залага основно на производството на електрически мотори в сътрудничество с американския лидер в тази област Zero.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 08.09.2019. Категория Лайф. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: