Официален дебют за новия Land Rover Defender

Прочетена: 36

Елица Илчева

С помощта на пионерски иновации вече десетилетия наред Land Rover печели специално място в сърцата на откриватели, изследователи, хуманитарни организации и приключенци. Доказал се е в най-тежките условия на планетата, а новият Defender е единственият модел, който може да допълни династията на Land Rover с недосегаемия лукс в семейството на Range Rover и безкрайните възможности на функционалната серия Discovery.

Чакан отдавна, Land Rover Defender направи своя дебют по време на изложението във Франкфурт. Машината е за първи път от десетилетия изцяло нова и ще се продава почти навсякъде по света.

Една от най-големите промени освен визуалната е преминаването от рама шаси на самоносеща конструкция. Монококът използва алуминиеви сплави и е бил тестван над 62 хил. пъти при изминати над 1,2 млн. км.

Емблематичният Defender в същността си е проектиран да служи на приключенците, любопитните умове, хората, които се стремят към велики дела. Затова е интелигентен, готов за всякакви препятствия и гарантиращ безопасност.

Силуетът е невъзможно да бъде объркан, а в същото време, както споменахме, е изцяло различен. Изглежда як и е як, но е инженерно изработен да вълнува. Defender притежава всеизвестно име, безкрайни възможности и мигновено разпознаваем дизайн, а и може да бъде персонализиран да отговаря на нуждите на собственика си.

Новият модел стартира с дълга база 110, след което ще излезе и къса – 90, и най-накрая през 2020 г. ще се разпространят и практичните пътнически модели. Всички те ще се предлагат с традиционни бензинови и дизелови мотори, но ще има и плъг-ин вариант. Наличните агрегати са 4-цилиндрови дизели и бензини, както и V6 бензин. Всички те работят с 8-степенна предавателна кутия. Най-мощната версия има 394 к.с. благодарение на мека хибридна система.

Defender 110 има място за до седем пътници. Ако третият ред седалки се сгъне, багажният обем е 1070 литра и нараства до почти 2400 литра при 2-местна конфигурация на кабината.

Тъй като, както вече казахме, новият Defender ще е символът на свободата и приключенията през XXI век, като в същото време остава верен на традицията на 71-годишното наследство, дизайнерите са надградили добре познатия ни класически модел. Най-емблематичните особености, като алпийските прозорци в тавана и резервната гума отзад, са били запазени, а от своя страна стойката е по-повдигната.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 25.09.2019. Категория Лайф. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: