„Пайп Систем” АД отбеляза своята 15-а годишнина

Прочетена: 343

Емил Христов
Ренета Николова

Със стилно тържество строителна компания „Пайп Систем“ АД отбеляза 15 години от създаването си. Събитието събра в „София Ивент Център“ бизнес партньори и приятели, представители на институции и служители на фирмата. Сред гостите бяха инж. Христо Димитров, зам.-председател на Управителния съвет на Камарата на строителите в България, инж. Любомир Качамаков, член на ИБ и на УС на КСБ, председател на ОП на КСБ – София, член на СД на „Вестник Строител“ ЕАД и зам.-председател на FIEC, и Ренета Николова, прокурист и главен редактор на в. „Строител“.

„Изключително ми е приятно да видя толкова много хора на нашия празник. Искам да благодаря на всички, които са ни подкрепяли и вярвали в нас“, сподели развълнуван в началото изпълнителният директор на „Пайп Систем“ АД и член на УС на КСБ инж. Николай Чомаковски.

„Стараем се да сме една от най-добрите фирми в бранша. Стотици са клиентите, на чиито обекти сме работили през тези 15 години. С голяма част от тях вече сме добри приятели“, каза още той и изрази надежда за много следващи успешни години.

Фирмата получи поздравителни адреси от УС на КСБ, от ОП София и от Съвета на директорите и екипа на в. „Строител“. „Поздравявам Ви, че през всички тези години компанията не само натрупа сериозен опит, но и допринесе за издигането на престижа на бранша със своите над 500 изпълнени обекта, всички с безкомпромисно качество и в срок. Продължавайте да бъдете пример за това, че в България може да се прави успешен бизнес“, се казва в поздравителния адрес от инж. Илиян Терзиев, председател на УС на КСБ.

„Вие сте уважаван и ценен член на ОП на КСБ – София, чието мнение се чува в професионалните среди. Позволете да пожелая на Вас и Вашия екип много покорени професионални върхове, удовлетвореност от постигнатото и още дълги години да пишете своята незабравима история!“, се посочва в адреса от Областното представителство на Камарата в София, подписан от инж. Любомир Качамаков.

„През годините изградихме отношения на взаимно уважение и ползотворно сътрудничество. Във Ваше лице изданието винаги е имало не само добър партньор, но и истински приятел. Използваме случая да Ви уверим, че Вашата позиция и присъствието Ви на страниците на вестника – не само като член на УС на КСБ, но и като ръководител на една от най-успешните компании в страната, са ценни за нас и читателите. Надяваме се, че съвместната ни дейност ще продължи да се развива и в бъдеще“, се посочва в поздравителния адрес от Съвета на директорите и екипа на в. „Строител“ .

За доброто настроение на гостите на стилното тържество се погрижиха емблематичните братя Аргирови и легендарният Васил Найденов.

Инж. Николай Чомаковски, изп. директор на „Пайп Систем“ АД и член на УС на КСБ: Уникална е тръпката да представиш компанията си в най-добрата светлина

Инж. Чомаковски, честит 15-и рожден ден на Вашата фирма! Какво коства на един човек да поддържа успешна компания толкова години?

Предизвикателствата да си строител в днешно време са много. Ставаш сутрин и бориш казус след казус и така е всеки ден. Но когато има желание, нещата се случват. Костваше ни много постоянство, но нито за секунда не сме спирали да се развиваме.

Разкажете ни за някой любопитен момент от историята на „Пайп Систем“ АД?

Истината е, че за толкова много години моментите не са един или два. Не мога да определя един конкретно, но всичките ми спомени ме зареждат. Може да Ви прозвучи странно, но най-много обичам работата си, когато се наложи да решим някой сложен казус. Ние не се страхуваме от предизвикателствата. За мен е важна тръпката, възможността да представиш компанията си в най-добрата светлина и хората да останат доволни от постигнатото.

Преди две години реших, че трябва да се опитаме да покажем нещо по-различно в организацията на строителството, иновативно за България. Всичко това стана след много анализи, които ми показаха, че има една незапълнена ниша в сектора. Така реших „Пайп Систем“ АД да влезе в ролята на строителен мениджър. Много малко са фирмите, които имат специалисти за всичко. Ние искаме да дадем на инвеститора една пълна прозрачна услуга. Желанието ни е да бъдем максимално полезни. Да накараме хората да повярват в един по-различен модел.

„Пайп Систем“ АД подкрепя и редица спортни инициативи. Разкажете ни малко повече за тях.

Както в бизнеса, така и в спорта, за да успееш, е необходим непоколебим дух, несломима вяра и силна мотивация. Ние сме основен спонсор на един от най-добрите алпинисти в България – Атанас Скатов. Говорим за уникален професионалист. Той показва всеки път как можеш да направиш невъзможното възможно. Тази година Атанас успя да изкачи четвъртия си осемхилядник и обеща, че ще се върне от последния връх – Дхаулагири в Непал, за празника на фирмата, и го направи. Това ме кара да подражавам на неговия ентусиазъм и да го прехвърля и на колегите в компанията. Искам по същия начин да изкачваме нашите върхове в бизнес начинанията ни.

„Пайп Систем“ АД подпомага и волейболния клуб „Левски“ София. С тях имаме добро и ползотворно сътрудничество. Вярвам, че каузата ни да подкрепяме млади български спортисти има бъдеще и смисъл.

Освен главен изпълнителен директор на компанията Вие сте и член на УС на КСБ. Кои според Вас трябва да са основните приоритети на браншовата организация днес?

Камарата е с ключово място за строителния бранш. Вижда се колко много неща се правят, но аз съм на мнение, че трябва да сме още по-активни. Нужна ни е още съвсем малко инициатива и постоянство в налагането на определени промени в строителството. Ако това се случи, тогава всички строители ще са доволни.

Вестник „Строител“ стана на 10 г. през април. Вие сте желан гост на нашите събития. Как работите с изданието?

Вестникът е един уникален продукт. Поздравявам Ви, че толкова години правите четено и интересно издание, и знам, че ще продължите в същия дух. Вие отразявате най-актуалните и важни теми, които касаят бранша. Обръщате внимание и на иновациите, и на всичко ново на пазара. Вярвам, че много колеги се развиват благодарение на Вашия труд.

Какво пожелавате на Вашите служители днес?

На 15-ия рожден ден на фирмата искам да пожелая на колегите да имат ентусиазма, който през цялото това време аз провокирам и катализирам, за да може да продължаваме да правим хубави неща. Нужен ми е стабилен и професионален екип, който винаги да генерира много енергия.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 16.10.2019. Категория Лайф. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

%d блогъра харесват това: