Общини

В Бургас откриха уникален спортен комплекс

2 млн. лв. инвестира община Бургас в най-новия спортен комплекс в града, разположен в широката централна част, по пътя за Слънчев бряг. Уникалното за морския град съоръжение, което е в комплекс „Изгрев”, носи същото име и беше открито от кмета Димитър Николов с редица приятелски спортни срещи. На територията на комплекса има три футболни игрища, три тенис корта, игрище за баскетбол и волейбол, закрита площадка за тенис на маса, комбинирана детска площадка и фитнес на открито. Обслужващата сграда е на два етажа, разполага със съблекални, бани, административна част, заведение, две зали за обща физическа подготовка, зали за бокс и други спортове, лекарски кабинет. Има и игрище за популярната френска игра петанка, за която подходящите площадки у нас са голяма рядкост.
Строител на модерната база е консорциум „Верж Билдинг”, който е сбор от бургаската фирма „Верж Билдинг” ООД и софийската „Изи Билд” ООД, специализирана в инженеринг, доставка и монтаж на изкуствени треви, спортни настилки, аксесоари и др.
Специализираните спортни настилки в комплекса отговарят на всички съвременни изисквания за безопасно ползване по съответните спортове. Настилката за тенис е подходяща както за любителски тенис, така и за подготовка на професионални състезатели. 15-милиметровата баскетболна настилка е със сертификат от ФИБА (Международната баскетболна асоциация) и е подходяща още за волейбол и минифутбол. Футболните игрища са покрити с изкуствена трева с височина 60 мм, холандско производство.
На събитието, събрало спортната общественост и всички бургазлии, Николов направи първи сервис на тенис корта, хвърли топката за старта на баскетболния мач, даде съдийския сигнал при започването на футболната среща, поздрави с традиционен поклон представителите на няколко клуба по бойни изкуства. Празничното откриване продължи с многобройни мачове и срещи, проведени на новите спортни площадки и съоръжения.