Общини

Варна посреща сезона с разкопана крайбрежна алея


По-малко от седмица остава до откриването на летния сезон 2010, а крайбрежната и най-посещавана алея във Варна е разкопана заради изграждане на нова канализация. Инженерното трасе е част от големия интегриран воден проект за Варна, финансиран с 5,3 млн. лева от европейската предприсъединителна програма ИСПА.
Изпълнител на проекта е фирма „Хидрострой”. Тя е обещала асфалтирането на алеята да стане до 1 май, каза Андрей Василев, изпълнителен директор на „Лазурен бряг 91”, концесионер на брега. Асфалтирането на алеята се е забавило заради прекъснати връзки на старата канализация. А новата може да се използва чак през август с приемането на Акт 16. Хората си мислят, че ние сме разкопали алеята, защото „Хидрострой” не са сложили задължителната информационна табела на обект, който се финансира с пари от ЕС, коментира Андрей Василев.
До 15 май ще асфалтираме пътя, трябва да възстановим прекъснатите връзки на канализацията. „Работата, която остана да се свърши на този обект, не е толкова сложна, възстановяването на настилката ще стане бързо.“, каза шефът на „Хидрострой” Николай Пашов.