Общини

В София

4,8 млн. лв. за детски градини

На последното си заседание Столичният общински съвет одобри общо 4,8 млн. лв. за изграждане на нови детски градини в София със средства от Специализирания общински приватизационен фонд. С тях ще бъде построена сграда за три групи на ЦДГ №76 и ново детско заведение в село Долни Богров. Ще се извърши и разширение на няколко други столични градини. Съветниците отпуснаха и 45,6 хил. лв. за построяването на нова сграда на ОДЗ №16 в район „Студентски”, тъй като досегашната е опасна за използване.
Същевременно около 4,4 млн. лв. ще бъдат предоставени за ремонт и други дейности по подобряване на енергийната ефективност на учебни заведения.250 хил. лв. за храмове

250 хил. лв. за довършване на православни храмове в София да гласува ОбС, предлага кметът Йорданка Фандъкова.
Ще бъде подпомогнато завършването на двата храма „Свети архангел Михаил” в гробищните комплекси „Бакърена фабрика” и „Малашевци”, както ще се доизгради и църквата „Свети архидякон Стефан” в Южния парк и тази в село Владая. Ще бъде подпомогнато и довършването на църквата „Рождество Христово” в „Младост-3” и това на катедралния храм на Арменската апостолическа църква „Св. Богородица”.
На следващото заседание столичните общински съветници трябва да одобрят и отстъпването на безвъзмездно право на строеж за изграждането на параклис в кв. Михайлово” в гр. Банкя.