Общини

Представител на КСБ в конкурсите за строителство на пътища в Бургас

Представител на Камарата на строителите, юрист и външен експерт от Агенцията по обществени поръчки ще бъдат включени в комисиите за избор на изпълнител на ремонтите на пътища в Бургас, обяви зам.-кметът по строителството Костадин Марков, цитиран от БГНЕС. За да се осигури прозрачност, ще се съставят четири различни шестчленни комисии.
Първата процедура по отваряне на офертите е на 14 юни за ремонта на бул. „Христо Ботев”, а най-високо ще бъде оценен показателят „най-ниска цена”. Прогнозна стойност на инвестицията е 1 350 000 лв.
37 млн. лв. публични средства ще бъдат вложени в уличната мрежа на Бургас в следващите месеци. Безпрецедентната инвестиция става възможна със 17 млн. лв., привлечени по програма „Околна среда” за к-с „Меден рудник”, 10 млн. лв., осигурени по програма, мярка „1-4 Градска среда”, и други 10 млн. лв., отпуснати чрез банков кредит, изтъкна Марков. По думите му водещи строителни фирми от страната и чужбина вече са заявили желание да участват в процедурите за избор на изпълнител на мащабните проекти. Между кандидатите личат и имената на компании, които предлагаха да строят оставащите лотове от автомагистрала „Тракия”.


Посланикът на САЩ се срещна с кмета Димитър Николов

Кметът на община Бургас Димитър Николов се срещна с посланика на САЩ в България Джеймс Уорлик, който беше на неофициално посещение в града. Николов запозна своя гост с основните характеристики на бизнес климата в Бургас, както и с перспективите за инвестиции в града и региона. Кметът постави акцент върху публично-частните партньорства и европейските проекти, спечелени и изпълнявани от общината.
Посланикът поздрави Николов за постигнатото от него и екипа му и се ангажира лично да съдейства за привличане на американски инвестиции в Бургас. Той изрази увереност, че те биха били от взаимна полза както за развитието на града, така и за американския бизнес.