Новини

Изграждането на 111-метровия пилон на вр. Рожен стартира под символичното домакинство на ОП на КСБ - Смолян

Началните дейности изпълнява „Артстрой“ ООД

Недялка Маргаритова, ОП на КСБ - Смолян

„Положихме началото на реалното изграждане на пилона на връх Рожен. Изпълнихме изкопа за фундамента с пожелание да бъдем последвани от колегите, за да превърнем във факт замисъла на инициативата, подкрепена от Камарата на строителите в България (КСБ) чрез Фондация „Български строител“. Това уникално както в инженерен смисъл, така и като символика съоръжение ще остане за идните поколения. Родопите винаги са били пазители на живите традиции, твърдина, която е „раждала“ родолюбиви символи, надхвърлили границите на времето“. С тези думи инж. Асен Соколов, председател на Областното представителство на КСБ в Смолян и ръководител на „Артстрой“ ООД, стартира работата по проекта, обединил българския строителен сектор в подкрепа на инициативата.

Част от строителните компании от ОП Смолян се включиха с дарения, а други - като „Томов – Трейд“ ЕООД, са готови да предоставят безвъзмездно труд и механизация, за да се случи всичко в срок и с отлично качество.

„Артстрой“ ООД изпълни със собствена механизация и работна ръка - като безвъзмезден принос към инициативата, изкоп от 400 куб. м. Община Смолян помогна организационно и за депонирането на земните маси“, поясни Владимир Кехайов, член на ИБ и УС на КСБ.

„Инициативата продължава да обединява усилията на много български фирми, а символичното домакинство на ОП на КСБ - Смолян, предвид факта, че проектът се реализира на територията на Смолянска област, е чест за нас“, категорично е ръководството на Областното представителство на КСБ в Смолян.


Национална дарителска кампания „България заслужава!”

С решение на Управителния съвет Камарата на строителите в България (КСБ) се включи в благородната инициатива за издигането на 111-метров пилон в Рожен, на който ще се извиси българското знаме. КСБ застана зад начинанието чрез Фондация „Български строител“, която събира средства за Националната дарителска кампания под надслов „България заслужава!“, реализираща се под патронажа на президента Румен Радев. В. „Строител“ е официален медиен партньор на кампанията. Средствата се събират до края на юни, а на 13.07.2023 г. е планирано голямото събитие в сърцето на Родопите.

Желаещите да подкрепят финансово издигането на пилона могат да правят дарения по следната банкова сметка:

ФОНДАЦИЯ БЪЛГАРСКИ СТРОИТЕЛ Банка ДСК BIC: STSABGSF IBAN:BG29STSA93000027602955